Olsen-banden tok siste stikk

STOCKHOLM (Dagbladet): Ingen hadde spådd at brødrene Jørgen og Niels Olsen fra Danmark skulle ta hjem GP-seieren i år. De som hadde satset en hundrelapp på Danmark hos bookmakerne kunne hente hjem 1955 kroner etter at vinneren var klar.

- Dette hadde vi aldri trodd. Vi var overrasket da vi vant den danske finalen. Dette er helt fantastisk. Vi er utrolig glade og stolte, både på egne og på hele Danmarks vegne. Vi sees i København neste år, jublet brødrene etter finalen. Publikum forlangte tre ekstraframføringer av vinnerlåta, både på engelsk og dansk.

Tenåringsidoler

For mer en 25 år siden var Olsen Brothers tenåringsjentenes drøm. Jørgen og Niels startet gruppa The Kids mens de var i tenårene, og ble så populære at de fikk varme opp da The Kinks hadde konsert i Danmark. Debutalbumet til Olsen, som brødrene kalte seg da de startet en duo sammen, var superstjerner i Danmark på 70-tallet, og debutalbumet solgte over 100000 eksemplarer bare i Danmark. I tillegg hadde brødrene stor suksess i Tyskland, Frankrike og Japan.

Overrasket alle

I år var det gamlekaras tur i Grand Prix. Allerede fra første stemme ledet Olsen Brothers, til stor overraskelse for alle. De norske journalistene veddet om vinneren, men ingen tenkte seg at Danmark skulle stikke av med seieren. Selv danskene ble overrasket da poengene begynte å strømme inn. Dagbladets anmelder vurderte «Fly On The Wings Of Love» som en midt-på-treet-låt og ga terningkast tre.