Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Olsen banket Jørgensen

NRKs «Redaksjon 21» vant kampen om seerne mot TV 2s nysatsning «Tabloid» i går kveld. NRK trakk nesten 300 000 flere seere til sitt aktualitetsprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tall fra Gallup så 396 000 mennesker «Tabloid», mens 680 000 mennesker så «Redaksjon 21». Tallene ble tatt i mot med glede i NRKs redaksjon i formiddag, får Dagbladet.no opplyst.

Fornøyd med premieren

TV 2 er langt fra misfornøyd med sin første sending av «Tabloid». Blant annet konkurrerte programmet med premieren på «71 grader nord» på TV Norge.

- 396 000 seere i snitt er omtrent det samme som «Sentrum» med Per Ståle Lønning hadde da han startet opp med sitt program sier informasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Dagbladet.no.

«Tabloid» skal sendes hver mandag, onsdag og torsdag. Pål T. Jørgensen er programleder. Gårsdagens sending dreide seg om samboerforholdet mellom Kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Klart valg

- Valget av tema var ganske klart, men vi har hatt en diskusjon om valg av gjester. Vi er kommet til at det valget vi gjorde var bra, for det tok debatten et steg videre.

Selv om Knut Olsen i «Redaksjon 21» vant gårsdagens kamp, synes ikke han at det er noen grunn til å ta en seier på forskudd.

- Jeg tror «Tabloid» kommer til å gjøre det godt i tiden framover. Redaksjonen består av dyktige folk, og de har en profil som er ganske lik vår.

- I går var det jo dere som virket mest tabloide?

- Jo, jeg synes det var veldig fint at vi fikk faren til Mette-Marit i tale, men jeg er sikker på at det blir en ganske jevn match mellom oss videre. I et slikt program kan du ikke hvile særlig lenge på laubærene. Neste gang er det TV 2 som får et scoop, sier Knut Olsen.

NRKs «Redaksjon 21» intervjuet faren til Mette-Marit. TV 2 hadde blant annet intervju med ungdomspolitikere som reagerte forskjellig på samboerskapet. I tillegg hadde TV 2 intervju med visesangeren Ole Paus.

FORNØYD: Knut Olsen i «Redaksjon 21» er fornøyd med at seertallene var høye på programmet den dagen konkurrenten TV 2 kom på banen.