Olsen Brothers

De danske brødrene følger opp en dårlig plate med en like dårlig plate.

«Walk Right Back» er Olsen Brothers' tredje cd siden Grand Prix-seieren i fjor, så her smis det mens jernet er varmt. «Wings Of Love» skal ha passert én million solgte, hvorav 130000 i Norge, og har gittNiels og Jørgen Olsen nærmere 30 millioner kroner i inntekt. Så fulgte «The Story of Olsen Brothers», og nå foreligger «Walk Right Back».

Du hørte kanskje tittellåta i EuroSong-finalen? Det er en av et knippe nye originallåter i tillegg til Bobby Freemans «Do You Wanna Dance» fra 1958 og en variant av «Marie Marie», som også var med på fjorårets samleplate, og frekt nok er kreditert Jørgen Olsen. Noen av låtene er fengende, det skal innrømmes, men det er forstemmende at det skal være så enkelt å selge plater. Brødrene debuterte riktignok allerede i 1972, men det er mange som hadde fortjent dette så mye mer enn en duo som flyter på nonsens-tekster og musikalske GP-klisjeer, diskonostalgi, soulflørt og beats og programmering i uskjønn forening - så glatt at det glir ned like lett som en håndbajer.

Men brødrene synger reint, om ikke pent, og man må jo synes litt syn på to gubber som avslutter en plate med følgende innrømmelse: «Music Is My Only Friend» (for øvrig også den i «reprise» fra sameplata). Så enkelt kan det altså gjøres.