Olsen regisserer Destiny's Child

Spilte inn ny video i Los Angeles i går.

Norske Reinert K. Olsen var regissør da den amerikanske supergruppa Destiny's Child spilte inn musikkvideo i Los Angeles i går.

-  Det er ganske rått. For en videoregissør er dette et av de absolutt tyngste oppdragene man kan få, det involverer de største budsjettene og de flinkeste folkene, sier NRK Petres musikksjef Håkon Moslet.

Låten «Soldier» skal være andresingelen på Destiny's Childs album «Destiny Fulfilled» som er ventet i midten av november. Det er knyttet enorme forventninger til trioen Beyoncé Knowles, Michelle Williams og Kelly Rowlands comeback som ei gruppe. Destiny's Child har solgt millioner av skiver verden over og er ett av musikkverdens sterkeste merkenavn.

Da Dagbladet snakket med Reinert fra Haugesund på telefonen i går, var han på vei ut til videosettet.

-  Jeg er ikke nervøs, men er veldig spent. Jeg skal sørge for at vi får tatt noen skikkelig gode bilder i dag! Jeg har møtt dem tre ganger på forhånd og gleder meg veldig til å jobbe med dem. De har en vanvittig karisma foran kamera.

-  En gyllen sjanse

Reinert K. Olsen, som tidligere har laget videoer for et titall norske artister og utenlandske stjerner som Mel C og Christina Milian, kan ikke si noe om budsjettet.

-  Jeg kan ikke si noen ting om videoen, jeg har faen meg ikke lov. Men det er andresingelen, det er en sinnssykt fet låt og jeg har amerikanske toppnavn i alle crew-posisjoner på settet.

Det er imidlertid ingen tvil om at videoen er en millionproduksjon.

-  Comebacket er dødssvært, Destiny's Child er et av de mest kommersielt suksessrike og anerkjente bandene som finnes. Det å få lage en video til det som utvilsomt er årets comeback i musikkverden, er en gyllen sjanse, utdyper Moslet.

De siste månedene har ting for alvor løsnet for Reinert eller «Ray Kay» som han kalles i USA. Det startet med Christina Milian, før han sist måned lagde videoen til den fremadstormende R&B-artisten Nivea med blant andre rapstjernene Youngbloodz og Lil Jon. Forrige uke var han i London og Barcelona og spilte inn den kanadiske artisten Raghavs nye video i London og Barcelona. Raghav gjør det bra på engelske hitlister med sin miks av indisk-inspirert R&B og reggae, og albumet hans er nummer to i India.

Flytter til USA

Uansett blir alt peanøtter mot Destiny's Child.

-  Det er utrolig rart å jobbe med Destiny's Child, de er kjempestore navn, men veldig vanlige jenter også. Det er utrolig deilig at det endelig gikk i boks, for det har vært mye fram og tilbake underveis. Men nå sitter de virkelig her og blir sminket! sier Reinert som for tida er i tenkeboksen om hvorvidt han skal bosette seg i New York eller Los Angeles.

VALGTE NORSK: Kelly Rowland, Beyoncé Knowles og Michelle Williams valgte en ukjent norsk regissør til sitt etterlengtede comeback som R&B-gruppen Destinys Child.
FIKK GULLJOBB: Reinet K. Olsen tar stadig nye steg mot å etablere seg som en av verdens beste musikkvideoregissører.