Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oluf er tilbake!

HARSTAD (Dagbladet): Plutselig sto han der igjen - selveste Oluf Raillkattli. Det ble tidenes oppstandelse i nord, med en mer slagferdig «gamling» enn noensinne. Nå kan det bli turné.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Skoglund! Skoglund! Æ har rømt, å nekte å sitte inne lenger!

Seint i går kveld runget en velkjent stemme gjennom salen, og harstadværingene aner at noe veldig spesielt er i ferd med å skje. Er det virkelig Oluf? Kan det være sant?

Bare Arthur Arntzens aller nærmeste venner visste at dette skulle hende. At Oluf skulle vende tilbake til scenen. De 200 gjestene kom for å høre Arthur snakke om humor. De var uforberedte og kunne knapt tro det de så.

- Jeg har aldri vært så nervøs som i kveld. Jeg visste ikke om jeg kunne gjennomføre dette, sa Arthur Artnzen til Dagbladet etter forestillingen.

På gråten

For seks år siden tok en bestemt Arthur et følelsesladd farvel med sitt alter ego. For godt. Noe av det beste i norsk humor var borte. Oluf ble låst inne i Raillkattlia, Arthur ble statsansatt flirolog og omreisende humorolog. Slik skulle det forbli, trodde alle. Inntil i går.

- Jeg kunne ikke feire 40 år om artist uten å hente fram Oluf. Det gikk bare ikke. Jeg tenkte jeg kunne forsøke å imitere ham, men det ville vært umulig. Derfor lot jeg ham komme tilbake, sier Arntzen.

Nordlendingene elsker Oluf, og de har ikke glemt ham. App-lausen var enorm da han forlot scenen etter tre utrolige kvarter. Etterpå kjempet opphavsmannen Arthur med gråten.

- Følelsene holdt på å ta overhånd. Jeg følte en varme jeg ikke kan beskrive, sier han.

Turne?

Oluf anno 1999 har så utrolig mye på hjertet. Ulv, potenspiller, verdikommisjon, kontantstøtte, selfangst, Gardermoen, slottsoppussing. Det virket som om lokket ble tatt av en trykk-koker på Kulturhuset i Harstad.

- Du vet han Oluf dukker ofte opp i mitt indre. Faen, han har holdt meg våken mange netter de siste åra. Jeg sov ikke den natta det med Clinton og sigaren ble kjent, flirer Arthur.

- Hvem av dere vinner nå, Arntzen eller Oluf?

- Ikke godt å si. Nå blir det et skikkelig oppgjør på kammerset.

- Men folket krever mer?

- Jeg må la dette synke. Vi får se om det blir noe mer ut av dette. Foreløpig er han tilbake for ett år. Ikke mer. sier Arthur.

Tore Skoglund var den som fikk unngjelde da rappkjeften Oluf igjen slapp løs. Som han har gjort i 20 år før.

- Dette var stort. Jeg har savna han Oluf. Dette er fantastisk humor, noe annet enn å vise rumpa på TV eller demontere hotellrom, sier Tore Skoglund.

COMEBACK: Oluf Raillkattli har ramlet og slått inne i Arthur Arntzen, og måtte ut. Nå er han tilbake etter seks år uten kontakt med omverdenen. Du verden for et hjertelig gjensyn! Og Arntzen utelukker ikke at han igjen drar på turné med gamlingen.