Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oluf på museum

TROMSØ (Dagbladet): Går det som Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen vil, får humorinstitusjonen Arthur Arntzen og hans alter ego Oluf sitt eget museum.

Hvor det skal ligge? I Raillkattlia, selvfølgelig.

Raillkattlia er navnet på en sti i Tromsdalen, like i nærheten av der Oluf-figurens opphavsmann Arthur Arntzen vokste opp. Under et formannskapsmøte i Tromsø mandag pekte ordføreren på at kommunen har store eiendommer i området.

Tromsøs turister vil om noen år dermed kunne beskue «skinnhua», heimbrentsdunken, fjøset og utedassen til Oluf. I tillegg vil Arthur Arntzens forfatterskap og sceniske virke stå sentralt.

Formannskapet stiller seg positivt til ideen, men Kåre Sørensen (Ap) er samtidig litt skeptisk:

- Det spørs om japanere og italienere har det helt store forholdet til Oluf. Men ideen er god og kan bygges videre på, sier Sørensen til Bladet Tromsø.

Hvordan Oluf og Arthur Arntzen stiller seg til planene, er ukjent. Sistnevnte er på ferie, førstnevnte har stukket seg bort i Raillkattlia.

HUMOR: Arthur Arntzen og Oluf Raillkattli.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media