Olufsen går av som VG-redaktør

- Litt rart og litt vemodig.

GÅR AV: Bernt Olufsen, her fotografert etter et allmøte i avisa i 2006, der de ansatte ble orientert om at bedriften skulle spare 100 millioner kroner. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
GÅR AV: Bernt Olufsen, her fotografert etter et allmøte i avisa i 2006, der de ansatte ble orientert om at bedriften skulle spare 100 millioner kroner. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Bernt Olufsen går av som ansvarlig redaktør i VG, melder VG Nett.

- Det er litt rart og litt vemodig, men også en liten lettelse å ikke skulle bruke hver kveld på å lure på hva førstesiden skal inneholde. Det har blitt noen tusen slike kvelder, sier Olufsen til Dagbladet.

Han er mest fornøyd med å ha bygd opp VG til det han beskriver som en tungvekter innen nyhetsjournalistikk som samtidig skriver om sport og underholdning.

- Det har vært mitt prosjekt, sier han.

- Godt oppdratt - Hva har vært den største utfordingen?

- Det har vært de siste syv årene hvor vi har måttet møte store omskiftninger i mediebransjen som også har ført til et redusert papiropplag, sier Olufsen.

Han har hatt redaktørjobben i 17 år. Torry Pedersen, som i dag er administrerende direktør i VG, tar over også som redaktør fra 1. mars.

Det har Olufsen stor tro på.

- Jeg har jo oppdratt ham, så han burde ha de beste egenskaper til å lede nye VG. Det føles trygt å overlate roret til ham.

Ny ledelse Avishuset valgte for kort tid siden å slå sammen nett- og papirorganisasjonene. Det blir nå Pedersens ansvar å få gjennomført denne overgangen på best mulig måte.

- Utfordringen blir å bygge en ledelsesstruktur som kan fungere. Det er det jeg skal bruke tiden på fram til første mars. Jeg har noen ideer, men ingen fastspikrede løsninger, sier Torry Pedersen.

Olufsen selv er meget fornøyd med tidspunktet for skiftet.

- Tidspunktet for å gå av er helt perfekt. Nå når papir og digitalt skal jobbe integrert i ett selskap, inntrer et nytt tidsskille i VGs utvikling. Tiden er inne for å samle redaktøransvaret på en hånd, og da finner jeg det riktig å overlate stafettpinnen til nye krefter, sier Bernt Olufsen til VG Nett.

Ny jobb Olufsen har totalt vært ansatt i VG i 31 år. Han har vært kjent som en synlig, godt likt og sterk redaktør internt i VG, men har ikke vært en like tydelig samfunnsdebattant. Ifølge VG Nett ble Olufsens avskjedstale i dag møtt med trampeklapp.

Ifølge VG Nett går Olufsen fra 1. mars over nye jobb som redaktør i Schibsted Media Group. VG er heleid av Schibsted.


503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 703378219


Varnish cache server