Om å lese på toget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fins det noe bedre sted å lese enn på et tog? Et tog er den

rene lesesal for enhver type litteratur - fra Sandemo til Sartre, fra Samtiden til Se og Hør: Toget innbyr til ro rundt det lesestoffet du har bestemt deg for å ta med deg. Du kan lene deg bakover, ta fram din utvalgte lektyre og lese deg sakte gjennom landskapet. Trenger du en pause, lyser det imot deg - byer, bygder, skoger, fjell og vann.

Ro i sjelen.

 På mitt livs første lengre togtur husker jeg spenningen ved å gå inn i jernbanekiosken og lete etter noe å lese på. Jeg var åtte år gammel og fikk hele to utgaver av Illustrerte Klassikere, de fantastiske tegneserieutgavene av kjente verker. Det ene var Frank Bucks «Jungelen kaller», det andre var Jules

Vernes «Jorden rundt på 80

dager». Det siste passet perfekt. Vi hadde knapt nådd Hønefoss før toget til Geilo ble omringet av ville indianere. En vanvittig kamp oppsto oppover Hallingdalen mens Phileas Fogg kjempet mot klokka. Uforglemmelig.

 Boka «Kunsten å reise» (Damm) av filosofen Alain de Botton utgis på norsk i disse dager. Han understreker hvordan «reiser er fødselshjelpere for store tanker». Han skriver:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer