Om å møte flodhester og kikke inn i elefantens urgamle øye

Opplevelser i Aalborgs barnevennlige, zoologiske hage.

DRØMMEDYRET: Seksåringen hadde alltid drømt om å få se en flodhest. Forventningene ble i høyeste grad innfridd da hun møtte disse dvergflodhestene.
DRØMMEDYRET: Seksåringen hadde alltid drømt om å få se en flodhest. Forventningene ble i høyeste grad innfridd da hun møtte disse dvergflodhestene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

AALBORG (Dagbladet)

En høstferiemorgen forlater vi det travle gågatelivet i sentrum, med sine allerede befolkede ølstuer og sine mange frokostrestauranter, der folk inntar dansk «morgenmad», som det heter, et måltid på størrelse med en norsk lunsj, mens de venter på at tida skal være inne for å kaste seg over det danskene kaller «frokost», som er på størrelse med et middels norsk julebord. Det er ikke lett å følge danskene i matveien. Man skal ha god appetitt og et knirkefritt fordøyelsessystem.

I stedet spaserer vi med friskt mot fra Kattesundet, der vi har leid oss inn, en gate med navn fra middelalderen, da det betegnet en passasje så smal at den passer best for en katt, og sørover langs Vesterbro, gjennom den stillferdige Kildeparken og Mølleparken, den ene grønne lungen etter den andre, inntil vi kommer til Aalborg Zoo, der det fins 126 vidt forskjellige dyreslag, med i alt 1500 eksemplarer.

For småjentene er dette et møte med vesener de aldri ellers ville sett. Vel vitende om at mange synes det er en grov synd mot naturen å sperre dyr inne på denne måten, er det liten tvil om at bevisstheten om mangfoldet i skaperverket øker fra bur til bur, mens de peker og ler. Se pingvinene! De bader. En isbjørn! Og elefantene, de spiser epler som de plukker opp med snabelen. Oi, giraffen, er den virkelig så høy! Snåle aper, snerrende tigre, stripete zebraer og strutser som ikke kan fly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer