Om å slenge dritt om andre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKK-NORGE: Kulturminister Trond Giske uttaler i Dagbladet tirsdag: «Det er altfor stor sjangersjåvinisme i Norge. Folk i én leir slenger dritt om andre. Nylig var lobbyister fra samtidsmusikken hos meg og la fram gode argumenter for satsing på sjangeren, men så begynte de med nedsettende karakteristikker av pop- og rockere og kalte dem kopister. Slikt gjør meg forbannet.»Som tillitsvalgt i foreningen Ny Musikk var jeg på et møte med Giske før jul. Giske har selv oppfordret tillitsvalgte i musikkorganisasjoner til å ta mer initiativ overfor myndighetene. Uten politisk erfaring, men med denne oppfordringen i bakhodet avtalte vi et møte for å presentere ulike muligheter og utfordringer i samtidsmusikkfeltet, med utgangspunkt i Ny Musikks aktivitet.

MED SINE over 160 arrangementer i året er Ny Musikk den største produsenten av konserter med samtidsmusikk i Norge, og alle som har fulgt foreningens aktivitet vet at bredden i både sjangere og uttrykk som presenteres er både enorm og unik. Dette var også temaet for møtet: Hvordan tilrettelegge organisatorisk for å stimulere den tverrkunstneriske og sjangeroverskridende aktiviteten som finner sted på musikkfeltet i dag? Dette krever en bevisst inkluderende holdning overfor alle sjangere og uttrykk. Da jazzklubben Blå var nystartet var Ny Musikk aktive med å bruke stedet som en møteplass for samtidsmusikk og jazz, en modell vi har bygget videre på siden. Bare i år har vi samarbeid med Kongsberg Jazzfestival, elektronikafestivalen Random Systems, Unge Kunstneres Samfunn, Oslo Filharmoniske Orkester, Ultimafestivalen og Den Norske Opera for å nevne noen få. For faktum er at det i øyeblikket er i grenselandet mellom sjangerene at nyskaping skjer, og for å lage god musikk i en slik situasjon kreves både ydmykhet, kunnskap og respekt fra alle hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer