Om bare Arne Johannessen var kriminell

Hadde de straffedømte hatt sin Arne Johannessen, ville vi kanskje fått flere perspektiver på bekjempelse av kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiets Fellesforbund, med Arne Johannessen i spissen, har ifølge Dagbladets leder fredag 11. januar landets mest effektive politiske tårekanaler. Avisen påpeker også at nesten ingen snakker om lovbryterenes tilbakefallsprosent. Det ønsker vi å gjøre noe med.

Når 70 - 80 prosent av de innsatte i mange fengsler kommer tilbake gang etter gang, skulle det være et greit regnestykke å finne ut at flere ressurser til tilbakeføring og rehabilitering vil lønne seg. Men det er ikke like sikkert at de samme instansene som utfører straff alene, bør være de som forhindrer tilbakefall og legge til rette for en reintegrering i samfunnet.

Arne Johannessen er en særdeles dyktig kommunikator. Mye takket være ham har politietaten fått til en strategisk bruk av mediene i de siste årene, som igjen har påvirket opinion og politikere. Dagbladet trekker ham frem som en gråtekone. Samtidig kan man stille seg spørsmålet om media ikke selv har vært en pådriver for at politiet og deres ansikter utad så ofte får spalteplass. Få ting er så «evig dagsaktuelle» som kriminalitet, dermed er kanskje politiet og Johannessen velsignet med åpne dører hos redaksjonene når de går ut og ber om mer ressurser til overvåkning og pågripelse av kriminelle. Knyttes dette til konkrete kriminalsaker i nyhetsbildet, kan det noen ganger være lettvint å trekke kortsiktige konklusjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer