DEBATT

Om barrikader og båtmotor

SV har ikke feilinformert, det er FrPs egen sosialminister som har regnet ut tallene.

FrP står på barrikader som gjør livet vanskeligere for folk som sliter med å få endene til å møtes, mener Kirsti Bergstø (SV) . Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
FrP står på barrikader som gjør livet vanskeligere for folk som sliter med å få endene til å møtes, mener Kirsti Bergstø (SV) . Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Frp gir skattelette til de som har mest og kutt i ytelsene til de som har minst. En slik politikk er SV dypt uenig i, derfor kritiserer vi regjeringas budsjett. I FrPs Gjermund Hagesæter sin verden er det å være uenig med FrP tydeligvis det samme som å «feilinformere». Hagesæter forklarer derimot ikke hva han mener SV har feilinformert om, men svarer som om mindre formuesskatt og mer båtmotor gjør fattigdom for barn av uføre lettere.

FrP foreslo å kutte i barnetillegget for nesten 33 000 barn av uføre. Dette er barn som vokser opp med foreldre som både er syke og fattige, men med like stort behov som andre barn for bleier, smør på skiva og nye fotballsko til våren. Det er brutal politikk å straffe barn med fattigdom fordi foreldrene deres er syke.

FrP-forslaget ble moderert i budsjettavtalen med KrF og Venstre. Det er bra, men det er fortsatt 4500 barn av 1400 uføre som går inn i julen med beskjed om at de blir fattigere. Jeg regner med at Hagesæter og FrP ikke protesterer på tallene, for de er det FrPs egen sosialminister som har regnet ut. Likevel påstår Hagesæter at SV feilinformerer, uten å kunne vise til noe som helst av feilinformasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer