- Om det fantes noen form for rettferdighet i verden, hadde vi fått Spellemannpris i 2001

Mayhem-grunnlegger Jørn Stubberud mener de ble anerkjent for seint av Spellemann-komitéen.

GUTTEN I RØYKEN: Mayhem har i helga blitt spesialinvitert av trendmagasinet Vice Magazine til å spille på en av verdens mest kredible festivaler, Barcelona-festivalen Primavera Sound. Her er bassist Jørn Stubberud på takterrassen på et av byens hoteller. Foto: Raul Ruz/Dagbladet
GUTTEN I RØYKEN: Mayhem har i helga blitt spesialinvitert av trendmagasinet Vice Magazine til å spille på en av verdens mest kredible festivaler, Barcelona-festivalen Primavera Sound. Her er bassist Jørn Stubberud på takterrassen på et av byens hoteller. Foto: Raul Ruz/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (Dagbladet): Filmatiseringen av den kontroverielle black metal-boka «Lords of Chaos» ser ut til å begynne denne sommeren, etter en rekke utsettelser.

Boka, som utgir seg for å være en dokumentar om det norske black metal-miljøet, tar for seg den populære norske kultureksportens belastede fortid og alt det innebærer av homodrap, kirkebranner og mytifiserte selvmord.

- Jeg trodde egentlig prosjektet var dødt og begravet. Det er ren utnyttelse av andre menneskers elendighet. Det er vel ikke første gang at uheldige omstendigheter brettes ut i offentligheten, men det gjør det absolutt ikke greit. Jeg fikk tilbud om å skrive filmmusikken, men jeg sa nei, sier Mayhem-grunnlegger Jørn Stubberud (44) til Dagbladet.

Bransjekritikk Også Varg Vikernes drap på Stubberuds tidligere bandkompis, Mayhem-gitarist Øystein Aarseth, er en sentral del av historien.

Tidligere har Varg Vikernes selv, i tillegg til bandene Satyricon, Darkthrone og Immortal, ytret seg sterkt kritisk til prosjektet, og nå snakker altså Stubberud for første gang offentlig om prosjektet på et hotellrom i Barcelona under den spanske kredfestivalen Primavera Sound.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer