MUSIKER: Thomas Dybdahl balanserer mellom livet som musiker og familiefar. Foto: Lars Eivind Bones
MUSIKER: Thomas Dybdahl balanserer mellom livet som musiker og familiefar. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

- Om det går til helvete spiller ingen rolle

Det har gått tre år siden sist Thomas Dybdahl (34) slapp en plate.

(Dagbladet): - Det er rart å tenke på, fordi jeg har aldri hatt det travlere enn de siste årene. Jeg har bare ikke vært i avisa. Det har vært kjempedeilig.

Thomas Dybdahl har vært ute av rampelyset i snart tre år, men til høsten er han igjen albumklar. Han har vært i Los Angeles for å hente inspirasjon til nye låter. Selv om det har vært lite Thomas Dybdahl i mediene de siste åra, sier han selv at han har jobbet mer enn noen gang før.

Smertegrense
- Jeg har skrevet musikken til fire filmer, og det har tatt veldig lang tid. Jeg har jo også en kone og en sønn på fem år. Det har vært veldig deilig å ikke reise så mye.

Dybdahl forteller at etter han fikk sønnen Albert (5) forsøkte han å kutte ned på all reisingen som kommer med musikerlivet.

- Men innimellom må man på turne, og er borte en måned her og der. Den siste uka da er ganske tung. Der kjenner jeg på smertegrensen, sier Dybdahl, og fortsetter:

- Når jeg jobber med nye folk må jeg poengtere at jeg ikke er noen 18-åring med syltynne jeans og ikke noe annet å gjøre enn å spille musikk.

Barnesanger i hvelvet
Balansen mellom livet som artist og småbarnsfar er noe Dybdahl må takle. Og musikkinteressen ser det ut til at sønnen på fem har arvet. Men han hører ikke på pappas musikk.

- Han har en veldig eklektisk musikksmak. Til jul ønsket han seg en CD med de sangene han likte best. Der var blant annet Toto, Maroon 5 og Kvelertak. Det er veldig mye morsomt og veldig variert.

Det å ha en sønn på fem har også ført til at Dybdahl har måttet ta bilde av seg selv med mange han har møtt på, for å imponere sønnen.

- Jeg måtte ta bilde av meg selv og Admiral P på Spellemannsprisen. Sønnen min har hørt hull i Spinnvill og Snakke Litt. Og sist jeg var i Nitimen måtte jeg ta bilde med en av programlederne fra NRK Super.

Og når man er musiker og far, er det naturlig at Dybdahl har både sunget og spilt mye for sønnen de siste årene.

- Jeg har skrevet mange morsomme barnesanger til han opp igjennom. Men de skal få forbli i velvet.

USA
Denne uka slapp Dybdahl første singelen fra det nye albumet som slippes til høsten, Man On A Wire. Plata er spilt inn i Los Angeles

- Når jeg har vært i Los Angeles i lengre perioder har jeg hatt med familien over. Det har vært helt topp. Vi hadde et slags L.A.-år i fjor, og det var kjempedeilig.

Med seg på laget på den nye skiva har han fått den annerkjente produsenten Larry Klein, og studiomusikere som tidligere har jobba med folk som Bob Dylan, Robert Plant og Alison Krauss.

- Der gjorde de ting på gamlemåten. Jeg måtte pusse opp gamle ferdigheter jeg ikke har brukt siden jeg gikk på skolen, og satt oppe om nettene og skrev noter. Da jeg traff studiomusikerne fikk jeg knapt sagt hei før de begynte å spille.

Den nye plata skal slippes i USA samtidig som i Norge og Europa, før Dybdahl skal ut på turneer. Men det er ikke viktig for han å etablere seg som artist i USA.

- Om det går til helvete spiller ingen rolle. Det viktigste for meg er å reise, treffe nye mennesker og kulturer. Det er det jeg får mest inspirasjon av, sier han.

SNART PLATEKLAR Thomas Dybdahl har vært i USA for å finne inspirasjon til å skrive ny musikk. Foto: Lars Eivind Bones
SNART PLATEKLAR Thomas Dybdahl har vært i USA for å finne inspirasjon til å skrive ny musikk. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer