STUSSELIG: Er det virkelig trist å dra på hytta i ferien?  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STUSSELIG: Er det virkelig trist å dra på hytta i ferien? Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Om det ikke er interkontinentalt er det ikke ferie

Når ble det fattigslig å ha to hjem?

Meninger

Barn kan være grusomme. Eller, de er det. Altså, jeg har ikke noe imot konseptet barn som sådan, men de er ikke helt ferdige mennesker enda.

Lyden av barns lek er meget sjarmerende såframt man ikke hører hva de sier til hverandre, er saken.

Rundt disse tider er som vanlig bekymringen at de sier ting til hverandre om ferier. Og det gjør de jo. Uten det filteret vi voksne har som skiller det vi tenker fra det vi sier.

Den enorme velstandsøkningen vi har hatt de siste tiåra har selvfølgelig skylden for den økende redselen for at barn sier det vi voksne tenker og muligens mumler litt så barna overhører det.

Det er blitt økende vanlig at det ikke er en utenlandstur, kanskje til Danmark på camping, per familie per år, men to i året pluss weekendturer til storbyer. Minst. Og det skal være SYDEN.

Det holder ikke med Magaluf eller Benidorm lenger heller. I takt med at foreldrene har gått over fra øl til vin, og fra taco via tapas og sushi til kimchi så har Syden utvidet seg vekk fra fylla på bamseklubb med skandinavisktalende guide.

Nå er det Thailand som gjelder. Eller USA. Om det ikke er interkontinentalt er det ikke ferie. Da har man bare fri. Stakkars.

Skal du bare til hytta med foreldrene dine? Tenk, bare til hytta. Tenk noe så stusslig. Hytte gitt.

La oss hoppe glatt over det faktum at i Norge disponerer fire av ti mennesker TO HJEM. Fritidsbolig. Som stadig er blitt mer avansert, med innlagt strøm og biodo. Folk kjøper munkepanner i messing nå, som interiørdesign, om man ikke har noen å arve sånt fra. Fjernstyrt oppvarming.

Ja vel. Så er det slutt på liggeunderlag, og tungtrådd Gerhardsen-sykkel. Roskilde-campen er snart full av etterlatte telt, som forbruksvare.

Da har jeg et forslag: Samle sammen rasket, søppelet av ferieutstyr, og gi det til fattighuset.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.