- Om en norsk selvhøytidelighet som jeg mener er veldig typisk for oss

Lars Vaular har laget teatermusikk om terror.

TERRORTEATER: Bergensrapperen Lars Vaular har laget musikken til terrorteateret "Pearl of Scandinavia", sammen med komponist Bjarne Kvinnsland. Foto: Lars Eivind Bones
TERRORTEATER: Bergensrapperen Lars Vaular har laget musikken til terrorteateret "Pearl of Scandinavia", sammen med komponist Bjarne Kvinnsland. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Ordene er jo mitt verktøy. Men så er det ganske mye tekst i teater fra før, så det har vært en utfordring å komme med enda mer rap oppå det igjen, forteller Lars Vaular.

Når teaterstykket «Pearl of Scandinavia» av Christopher Grøndahl har premiere på Den Nationale Scene under festspillene i Bergen, er det bergensrapperen som har stått for musikken sammen med komponist Bjarne Kvinnsland.

Stykket handler om ekstremisme og terror. Om en lugar på danskebåten, en utenriksminister, en livvakt og en terrorist.

Det er første gang Lars Vaular har laget musikk til scene, og det er bare én tradisjonell Lars Vaular-låt i stykket.

- Moralsk supermakt - Resten er mer ordstrømmer. Ikke tradisjonelle rim. Jeg forholder meg ikke til takt på samme måte som når jeg skriver en raplåt, forteller han.

Dramaet foregår i lugaren. Vaular mener musikken hans skal gi stemme til de andre på båten, representere verdenen og menneskene utenfor.

- Én låt er bare en stemning av et barn som går rundt på danskebåten. En annen er en lang rant om en norsk selvhøytidelighet som jeg mener er veldig typisk for oss. At vi ser på oss selv som en moralsk supermakt i verden, selv om vi kanskje ikke har så god grunn til å gjøre det lenger, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer