DEBATT

Alliansen:

Om fargerike kandidater

Alliansens lister ble satt opp på rekordtid, som betyr noen fargerike kandidater. Men de trengs og.

FARGERIK: Dessverre er det blitt slik at Fremskrittspartiet er spist opp av ambisjoner om makt og prestisje og ikke lenger avler frem fargerike typer, skriver Hans Lysglimt Johansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FARGERIK: Dessverre er det blitt slik at Fremskrittspartiet er spist opp av ambisjoner om makt og prestisje og ikke lenger avler frem fargerike typer, skriver Hans Lysglimt Johansen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

John Færseth kommer i Dagbladet Meninger 21. juni med synspunkter på kandidater på Alliansens lister. Spesielt blir 2 kandidat på Alliansens liste i Møre og Romsdal utsatt for anklager. Jeg har nå fått undersøkt med kandidaten som selv mener anklagene er feilaktige og tatt ut av sammenheng.

Jeg går ikke inn i sakens innhold. Som saksopplysning kan det likevel være relevant å nevne at jeg aldri har truffet vedkommende og heller aldri snakket med vedkommende. Mine undersøkelser av kandidatens skriverier har vel dog bragt for dagen at denne kandidaten nok er betydelig mer fargerik enn hva jeg var klar over.

Kandidaten ble foreslått i den åpne nominasjonsprosess jeg satte opp i vinter. Han ble foreslått som en som ønsker å gjenopprette grunnloven tilbake til den opprinnelige intensjonen fra 1814. Det mener jeg er en interessant tanke som fortjener å diskuteres, og satte han derfor opp.

Jeg har alene bestemt hvem som skal stå på listene, heldigvis. Fordelen med dette er at ansvaret for listene også da havner på meg. Alliansen ble som kjent satt opp på rekordtid i vinter. Det er ingen tvil om at jeg gleder meg til neste gang, om fire år, når listene skal settes opp igjen med bedre tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer