Om Fjernsynslisens

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LISENSEN: I Dagbladet fredag skriver Stein Aabø at selv om beløpene lisensbetalerne må betale inn neste år er de samme, gir de fjernsynsopplevelser for bare ti måneder i stedet for de tolv månedene det er betalt for, etter den omleggingen som nå skal foretas. Pengene som betales i september varer bare til januar, skriver Aabø. Dette er helt feil. Når det betales lisens 1.september neste år, vil man kunne se fjernsyn ut året, pluss januar og februar, før man må betale ny lisens 1. mars. Og slik vil det fortsette. Man betaler for seks måneder og kan se fjernsyn i seks måneder for disse pengene.

HVIS MAN skroter TV-en i januar eller februar, vil ingen bli krevd ny lisens for disse månedene. Det faktiske forhold er derfor at TV-seerne vil betale lisens på nøyaktig samme tidspunkt som før, de vil betale nøyaktig samme beløp som etter dagens ordning, og de vil kunne seg fjernsyn akkurat like mye for pengene. Ingen forandring. At NRK heretter bokfører lisensinntekten for det kalenderåret den gjelder for, har null betydning for seerne, bortsett fra for dem som skaffer seg TV for første gang. De vil under omleggingen kunne slippe med en til tre måneder mindre lisens enn i dag. NRK vil derfor tape litt på ordningen. Når lisensbetalerne ikke skal betale mer, kan heller ikke NRK få inn mer i kassen. Tvert i mot blir beløpet litt lavere. Vi skulle være bra dumme hvis vi på finurlig vis skulle ha forsøkt å «lure» Stortinget til å godta en ordning som vi taper inntekter på. For NRKs del kunne vi godt fortsatt med den ordningen vi har nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer