Om Gud, kvinnfolk og fisk

Filmen «Heftig og begeistret» gjorde Berlevåg Mannsangforening til legender. Nå skal de på norgesturné.

Selvfølgelig må showet hete en «En heftig og begeistret aften med Berlevåg Mannsangforening». For det var Knut Erik Jensens dokumentar fra mannskoret med hjertevarme og kjærlighet til sangen og havet som er bakgrunnen for turneen.

- Det er en enorm etterspørsel etter koret, og det er alt fra festivaler til organisasjoner som vil ha dem, sier Erlend Mogård-Larsen til Dagbladet.no. Det er han som står bak det praktiske rundt turneen.

Han lover en halvannen times aften med mannskoret. Det blir sang, historier og revy.

- Vi trekker fram noen av personlighetene fra filmen. Det er noen slagkraftige typer, forteller Mogård-Larsen.

Filmstjerner

Knut Erik Jensens dokumentar om Mannsangforeningen i storm og stille har virkelig begeistret hele Norge. Her i Dagbladet koste anmelderen seg og kastet terning fem:

- De er herlige, guttene i Berlevåg mannskor, langt mer opplivende selskap enn enkelte Hollywood-stjerner på tomgang for milliardlønn.

Til nå har rundt en halv million funnet veien til kinoene. Det betyr at dokumentaren om kjærligheten til Finnmark og havet stiller i sammen klasse som «Flåklypa Grand Prix», «Kristin Lavransdatter» og «Solan, Ludvig og Gurin med reverumpa».

Sitter og skriver

Turneen starter 18. august på Momarkedet. Så går turen Norge rundt:

Ullensaker, Sandefjord, Lillestrøm, Tromsø, Finnsnes, Stokmarknes, Narvik , Bodø, Mo i Rana, Steinkjer, Levanger, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Haugesund , Oslo, Lillehammer, Gjøvik, Drammen , Tønsberg, Fredrikstad, Elverum og Asker.

- Mange i koret har laget revyer i over 20 år. De sitter nå og syr sammen hele showet, sier Mogård-Larsen.