Du leser nå Dagbladet Pluss

Om ikke «Hel ved» gjorde Lars Mytting til et kjent fjes, vil denne romanen gjøre det

Fortsatt lidenskapelig opptatt av treverk.

NESTEN FINSNEKKER: Lars Mytting viser seg som en begavet og varm historiesnekker i ny roman om fortidas spøkelser. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
NESTEN FINSNEKKER: Lars Mytting viser seg som en begavet og varm historiesnekker i ny roman om fortidas spøkelser. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

ANMELDELSE: Lars Myttings kunnskap om trær og vedstabling ble nærmest allemannseie med boka «Hel ved», som snart har solgt en kvart million eksemplarer.

Nå er forfatteren tilbake i romansjangeren med «Svøm med dem som drukner» og brenner fremdeles for treverk: To skogholt og en lidenskapelig møbelsnekker er bærebjelker i eventyret om Edvard Hirifjell jakt på fortida.

Mysterieroman

«Jeg oppdaget sannheten for tidlig, og da var det for sent», tenker treogtjueårige Edvard. Han bor på en fjellgård som ligger «der dalsida skråner nedover igjen, i ei slags solside på innsida av baksida. En hage i skogen, stengt med en bom, der vi holdt oss for oss sjøl.» «Oss» er Edvard og bestefaren. Edvard vokser opp hos ham etter at foreldrene på mystisk vis dør i Frankrike da han er tre år.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.