DEBATT

Debatt: Utdanning

Om ikke Sanner setter foten ned, går han på en stjernesmell

Stjernekamp om fagskolene – nei til statlig finansiering av astrologiutdanning.

ASTROLOGI: Jeg er ikke utdannet astrolog, og skal ikke påberope meg å kunne spå om framtida. Men blant alle utfordringer Norge står overfor, er en skrikende astrologmangel den aller minste, skriver innsenderen. Her er Jan Tore Sanner på Sofienberg skole mandag da han la fram ny læreplan. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
ASTROLOGI: Jeg er ikke utdannet astrolog, og skal ikke påberope meg å kunne spå om framtida. Men blant alle utfordringer Norge står overfor, er en skrikende astrologmangel den aller minste, skriver innsenderen. Her er Jan Tore Sanner på Sofienberg skole mandag da han la fram ny læreplan. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Nå kan du bli astrolog med statens velsignelse» skrev Morgenbladet 12/3, da astrologiskolen Herkules hadde fått godkjent sin fagskoleutdanning i astrologi. Konsekvensen er at utdanningstilbudet kvalifiserer til lån og stipend gjennom Lånekassen.

Fagskolesektoren tilbyr et helt sentralt supplement til andre grener av utdanningssystemet vårt, og til å fylle arbeids- og næringslivet med sårt tiltrengt kompetanse og arbeidskraft.

Arbeiderpartiet har over flere år jobbet for å heve anseelsen og kvaliteten til fagskolen, nettopp fordi behovet for kompetanse er et viktig bidrag i omstillingen Norge står foran.

Jeg er ikke utdannet astrolog, og skal ikke påberope meg å kunne spå om framtida. Men blant alle utfordringer Norge står overfor, er en skrikende astrologmangel den aller minste. Når NHOs kompetansebarometer i fjor slo fast at næringslivet har et sterkt behov for en fagskoleutdanning, var det få som etterlyste flere horoskop.

Selv er jeg kreps, og kan på Internett lese at krepser har intense følelser. Det er helt riktig: Jeg føler intenst at selv om alle står fritt til å ta en astrologiutdanning, er ikke dette noe fellesskapet skal finansiere.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner kan noen ganger framstå som en stabukk, og det gir kanskje mening, for av stjernetegn er han vær. Væren er etter sigende en utålmodig ledertype som er kreativ og har mange ideer. I denne saken håper jeg han legger sine kreative egenskaper til side, og bruker det utålmodige lederskapet sitt til å sette foten ned. Slik kan Sanner unngå en stjernesmell.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer