«House of the Dragon»

Om incestscene: - Sjokkerende

Incest var hverdagskost i «Game of Thrones». Nå byr forløperen på samme tematikk.

FORTELLER: Milly Alcock forteller hvordan det var å spille inn en incest-scene. Foto: HBO Max
FORTELLER: Milly Alcock forteller hvordan det var å spille inn en incest-scene. Foto: HBO Max Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne saken inneholder spoilere for episode 4 av «House of the Dragon».

Mandag kom fjerde episode av «House of the Dragon», og i episoden er det én scene som har skapt mye oppmerksomhet.

Australske Milly Alcock (22) spiller hovedrollen prinsesse Rhaenyra Targaryen i serien, og hvem som skal arve tronen etter hennes far, kong Visery, er et gjennomgående tema.

Rhaenyra har blitt valgt til å overta tronen etter sin far til tross for at hun lever i en mannsdominert verden. Kongens bror, Daemon Targaryen (spilt av Matt Smith), blir dermed tilsidesatt og han blir også forvist fra King's Landing.

69 i 12 timer

Handlingen i «House of the Dragon» foregår omtrent 200 år før handlingen i HBOs tidligere suksesserie «Game of Thrones». Begge seriene fokuserer på familien Targaryen, og oppbyggingen av deres dynasti.

I denne ukas episode møtes Daemon Targaryen og Rhaenyra Targaryen for første gang på flere år. De går ut for en drink, og det ender med at Daemon tar Rhaenyra med på et bordell.

Alcock forteller til New York Post at regissør Clare Killner hadde sørget for at hun og Smith ikke hadde sett noe av bordellet før de startet filmingen av scenen. Da de gikk gjennom bordellet ble de guidet gjennom rommet av regissøren, og det som møtte dem der var nakne statister.

- Det var ganske sjokkerende. Jeg tenkte at dette er ganske rart og dumt, forteller Alcock til New York Post.

TABBE: I tredje episoden av HBO-serien «House of the Dragon» fikk observante seere øye på noe som ikke skulle være der. Video: HBO Max / «House of the Dragon» Vis mer

22-åringen forteller at de nakne skuespillerne var statister de aldri hadde møtt før, og som gjennomførte sexposisjonen 69 i 12 timer under innspillingen.

- Det er ganske kjipt. Vi følte oss veldig påkledde, siden alle andre var nakne, forteller hun.

Ikke uvanlig

Inne på bordellet prøver Daemon seg på sin niese, og det ender med at de to har et hett og intenst øyeblikk hvor de kysser.

Incest er ikke uvanlig innad Targaryen-familien, og i «Game of Thrones» kunne man ofte se familiemedlemmer ha sex.

GJENFORENING: Matt Smith spiller onkelen til Milly Alcock. Denne uka gjenforenes de etter flere år. Det blir hot. Foto: HBO Max
GJENFORENING: Matt Smith spiller onkelen til Milly Alcock. Denne uka gjenforenes de etter flere år. Det blir hot. Foto: HBO Max Vis mer

Alcock forteller til NY Post at hun ikke opplevde å spille inn scenen som ukomfortabelt.

- Nei, faktisk ikke. Matt Smith og jeg er venner, så det var ganske komfortabelt, sier skuespilleren.

Alcock sier at produksjonen hadde sørget for at å ha en intimitetskoordinator på settet, som hjalp dem med å fortrenge ubehaget med scenen måneder før innspilling.

Matt Smith har tidligere uttalt at han synes det er for mange sexscener i serien.

SJOKKSCENE: Daenerys overrasket mange i forrige episode av Game of Thrones, og særlig én scene sjokkerer seerne. Vis mer

- Du spør deg selv: «trenger vi en sexscene til?», og de svarer: «Ja, det gjør vi», fortalte Smith i et intervju med Rolling Stone.

Mest sett

Det var lenge knyttet spenning til om «House of the Dragon» kom til å leve opp til «Game of Thrones». Det ser ut til at den er på god vei.

Den nye serien har fått enormt med oppmerksomhet, og premiereepisoden slo alle rekordet for HBO. På undet ett døgn hadde 9,99 millioner seere fått med seg første episoden av serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer