DEBATT

Corona:

Om jeg var kulturminister nå

Regjeringen er bakpå.

FORCE MAJEURE: Hadde jeg vært kulturminister, hadde jeg latt force majeure-regelen, som gjør det mulig å avlyse, men ikke måtte ta hele den økonomiske belastningen selv, gjelde, og med det gitt festivalene denne nødvendige livsforsikringen, skriver Anette Trettebergstuen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORCE MAJEURE: Hadde jeg vært kulturminister, hadde jeg latt force majeure-regelen, som gjør det mulig å avlyse, men ikke måtte ta hele den økonomiske belastningen selv, gjelde, og med det gitt festivalene denne nødvendige livsforsikringen, skriver Anette Trettebergstuen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

Abid Raja rakk knapt henge fra seg designerjakka si på statsrådskontoret, før coronakrisen rullet inn over oss. Kulturlivet fikk raskt merke de brutale konsekvensene: med stengte scener og tomme saler på få timers varsel.

Kunstnere og kulturarbeidere sto plutselig på bar bakke, festivaler ble kastet inn i det uvisse, filmproduksjoner avlyst, mediene mistet brått inntektene sine.

Denne situasjonen er ny for oss alle. Men det er ekstra viktig med solid politisk håndverk nå om skal vi ha et kulturliv å strømme tilbake til når alt dette er over og vi kan møtes igjen.

Regjeringen er bakpå, hva behovene til kulturen angår. Kulturministeren leverer ikke nødvendige tiltak. Jeg har en bønn til kulturminister Raja, lytt til Aps innspill. Om jeg var kulturminister nå, ville jeg:

1. Så fort kulturlivet på få timers varsel måtte tømme scener og saler, ville jeg som kulturminister raskt gått ut og bedt de store institusjonene, som har høy grad av offentlig finansiering, holde hjulene i gang som vanlig, til tross for at publikum er borte.

Operaen, teatrene og museene skal ikke permittere. For det første er det nok å gjøre. Man bør planlegge for tida etter corona. I tillegg burde man nå brukt tida på å kreativt forsøke å nå ut til publikum digitalt. Vi tørster etter mening og underholdning, her vi sitter hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer