Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Om Knudsen var amerikansk, ville det ha florert av bøker om ham

Amerikansk forfatter har lagt sin elsk på den norske landskapsfotografen Knud Knudsen (1832-1915).

KNUD KNUDSEN: Knudsen, født 3. januar 1832 i Odda, død 21. mai 1915, regnes som en av Norges betydeligste landskapsfotografer
på 1800-tallet, og nå er det bok ute og en amerikansk forfatter ble nesten svimeslått av bildene til den gamle mester,
som her er med på en brudeferd i Hardanger. Foto: Knud Knudsen / Preus fotomuseum
KNUD KNUDSEN: Knudsen, født 3. januar 1832 i Odda, død 21. mai 1915, regnes som en av Norges betydeligste landskapsfotografer på 1800-tallet, og nå er det bok ute og en amerikansk forfatter ble nesten svimeslått av bildene til den gamle mester, som her er med på en brudeferd i Hardanger. Foto: Knud Knudsen / Preus fotomuseum Vis mer

Etter å ha oppdaget noen postkort med fotografier av Knud Knudsen (1832-1915) ble den amerikanske forfatteren Lydia Davis nærmest besatt av å vite mer om den norske fotografen.

- Det er to år siden jeg så bildene hans for første gang, og jeg forstår virkelig ikke hvordan det er mulig at det ikke finnes flere bøker om en fotograf av en slik størrelse, skriver Davis i en e-post.

Forfatteren og oversetteren foretrekker den skriftlige intervjuformen for virkelig å få svart grundig på hvorfor Knudsen er viktig. Hun kom tilfeldigvis over postkort med motiver av Knudsen da hun besøkte butikken til Bryggen museum i Bergen.

- Jeg har alltid latt meg fascinere av gamle fotografier, men det var noe helt spesielt med disse. Jeg kjøpte alle som var i butikken, og det var ikke så veldig mange. Men jeg ville vite mye mer om ham, og hadde faktisk forventet at det skulle være lett å finne ei bok med hans bilder, sier Davis.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?