DEBATT

Tuftebarten:

Om kvinnekampen har gått for langt, når burde den da ha sluttet?

Likestillingens perfekte balanse.

TEKSTANALYSE: Tuftebarten analyserer hvor kvinnekampen ville stoppet, hvis det skjedde i 1983 - gjennom tekstanalyse av Larvik-bandet Dramas låt «Shady Lady». Foto: NTB Scanpix
TEKSTANALYSE: Tuftebarten analyserer hvor kvinnekampen ville stoppet, hvis det skjedde i 1983 - gjennom tekstanalyse av Larvik-bandet Dramas låt «Shady Lady». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen anno 2017 er en kravstor skapning. Ikke bare tar hun mer utdanning enn oss, krever å hoppe på ski, og kan arve tronen – hun skal sannelig måle seg i iq, padling og gode formuleringer også. Mange hevder kvinnekampen har gått for langt. Men om det var tilfelle, når burde den ha sluttet?

Mye kan tyde på at vi nådde den perfekte balanse for omkring 35 år siden. For å lære mer om kvinnerollen på den tiden må vi se til historiske tekster. Jeg har derfor lyttet meg gjennom den nydelige kjærlighetsvisa «Shady Lady» av Larvik-bandet Drama som ble sluppet rett før jul i 1982. La meg vise deg, strofe for strofe, hvor harmonisk gutter og jenter kunne hatt det om kvinnekampen bare hadde stoppet i tide:

My baby, you’re shady, my lady, oh no.

I’ll go crazy from chasing you all over town.

Drama gjør det klart allerede i første takt at de antar et negativt syn på kvinnen. Hun er ikke til å stole på. Det betyr ikke at vi ikke er glade i kvinnen. Å, langt der ifra! Vi er villige til å snike oss gatelangs for å få en liten bit av henne.

I’m buying you flowers, I’m waiting for hours.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer