FRIST FOR OMREGISTRERING:  Til høsten  er det kommunevalg, i dag går fristen ut for å omregistrere seg. Foto: NTB scanpix.
FRIST FOR OMREGISTRERING: Til høsten er det kommunevalg, i dag går fristen ut for å omregistrere seg. Foto: NTB scanpix.Vis mer

Om man har stemmerett der man studerer, kan man påvirke sin egen studiehverdag

Om du ønsker å stemme i studiebyen din, er fristen for å omregistrere seg i dag.

Meninger

Hvordan skal 60 milliarder brukes og Norges største kommune styres? Målingene skifter, og slaget om Oslo blir nervepirrende, og viktig for 600 000 innbyggere. 13. og 14. september skal alle stemmeberettigede avgjøre utfallet. Skolepolitikk, kollektivtrafikk, boligbygging, støtte til konserter og festivaler, sykkelveier og ruspolitikk; mye avgjøres lokalt. De fleste studenter velger å studere i en annen by enn der man er oppvokst. Likevel beholder rett over halvparten folkeregistrering hos foreldrene. Hvor vil du være med og påvirke?

Om du ønsker å stemme i studiebyen din, er fristen for å omregistrere seg i dag. Da får man stemmerett der man studerer, og kan påvirke studiehverdagen utenfor lesesalens fire vegger. Vi mener at hvor du bør registrere deg er et valg du selv må ta. Men som oslofolk håper vi selvfølgelig at du vil være med og avgjøre et spennende valg i hovedstaden. Valget står mellom fortsatt borgerlig flertall etter 18 år, eller et nytt rødgrønt byråd og et høyere tempo for miljø, velferd og kultur. Ny t-banetunnel, flere avganger på kveld og nattetid særlig i helgene, et boligmarked for unge, et godt helsetilbud og flere sykkelveier avgjøres nå.

Vår oppfordring er at du tenker gjennom hvor du vil være registrert. Om du vil flytte, logg deg inn på skatteetaten.no og fyll inn ny adresse. Du har allerede valgt studie, du kan også velge studiehverdag. Husk fristen i dag og godt valg!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.