BUNNSOLID FRA BYGDA: Benedikte Narum Jenssen og broren Jon Anders Narum på
Herr Nilsen i Oslo i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl
BUNNSOLID FRA BYGDA: Benedikte Narum Jenssen og broren Jon Anders Narum på Herr Nilsen i Oslo i kveld. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

«Om Neil Young hadde vært fra Toten»

Musikalsk søskenkjærlighet på Bylarm.

||| KONSERT: Narum har bare ett album i bagasjen, glimrende «Samma hen du fær».

De er slett ikke de hippeste på Bylarm, men søskentrioen fra Eina på Toten «naila det skikkelig» da de avsluttet sin Bylarm-debut på intime Herr Nilsen i går kveld.

Intim settingEt snaut døgn tidligere fikk de bevist at de mestret det storesceneformatet i festivalteltet med glans, men det er likevel på intime Herr Nilsen familien Narum, med to ekstra «brødre» fra Toten, kan reindyrke sittenkle, men utrolig effektive rootsuttrykk til fingerspissene.

Det er sannsynlig at noe sånt kunne vært resultatet om Neil Young haddevokst opp på Toten og hadde latt seg inspirere av vår egen Hank Williams, Alf Prøysen.

Eller om The Band hadde sett dagens lys på Eina og vokst opp som Det Bændet.

Låtskriver i særklasseLars Christian Narum er låtskriveren og keyboardisten som har gått læretidahos Hellbillies, og som med hatt og langt skjegg vagger som en ung GarthHudson bak tangentene. Tenk at det bor så mye i den beskjedne kroppen!

Han har på kort tid stått fram som en av Norges beste låtskrivere, og det medsmå og enkle fakter, på dialekt - kanskje aldri så lite inspirert av Hellbillies' ordsmed Arne Moslåtten også.

I Narum-bandet er hans piano og orgel grunnpilaren i soundet - riktig temperert, men med enkelte boblende utbrudd underveis. Jon Anders Narum er den sindige produsenten, munnspilleren og strengemesteren som komper lydig på akustisk gitar, men som heldigvis også får vist hva som virkelig bor i ham når han henter fram el-gitaren i deneneste opptempolåta, «Somme tider».

Dessuten viser han glimrende slidetalenter på den flotte avslutningen «Sjå ut» — som det ikke var plass til i den kortere konserten i teltet seint kvelden før.

Benedikte Narum Jenssen er vokalisten som lengter til «Når bære sammar'n kjæm», etter at hun har fortalt at vi som bor i Oslo har lite å klage over. For - der hun bor, rett ved Eina, har det vøri så kaldt at til og med dassen fraus. Så liketil er hun, og så morsom attpåtil - en dønn ærlig og naturlig scenepersonlighet som binder historiene om livet sett fra Toten sammen.


«Kolbu»Glansnummeret er «Kolbu», den såre historien om han som, tynget avkjærlighetssorg, kjører rundt på måfå på morrasida mens han hører på Willie Dixon på kassettspilleren.

Her banker hjertet langt utapå den vevre lillesøstra som viste seg å være så flink til å synge at hun fikk bli medbrødrene på plate. For en stemme, og for en musikalsk familie!

Vi skal heller ikke glemme de innleide «brødrene» fra Toten, trommeslager Håvar Gjestvang og bassist og korist Levi Bergerud, som også bidrar sterkt til at den gode og lune stemningen fra et av fjorårets beste norske album blir gjenskapt med bravur på scenen i løpet av tre organiske kvarter.

Samma hen du fær i vinter, sørg for å ta med deg Narum på veien!