«Om noen er sugne på muslimblod, kan de drikke mitt»

Det omtalte «lukkede anti-muslimske møtet» gikk av stabelen i Oslo onsdag kveld, åpent for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Om noen er sugne på muslimblod, kan de drikke mitt, jeg stiller nakken min til disposisjon, sa Shabana Rehman, som mente det var på plass, siden hun inviterte til debatt om jødedommen i Humanismens hus i Oslo onsdag kveld.

Det planlagte møtet i det såkalte «Selskapet» var flyttet fra Nina Witoszeks stue og langt flere enn de 50 inviterte dukket opp.

Møtet i dag var åpent, og blant tilhørerne var blant andre Klassekampens Bjørgulv Braanen, Mona Levin, Vebjørn Selbekk, bloggeren Vampus, Steinar Lem, Hege Storhaug og en rekke andre samfunnsdebattanter.

Kritisk mot Gaarder

Møtet åpnet med religionsforsker Bente Groths foredrag om jødedommen. Det tok utgangspunkt i Jostein Gaarders angrep på Israel i sommer.

I Dagbladet.nos artikkel Guds utvalgte folk har hun tidligere gjort rede for hvordan hun mener Gaarder blander politikk og religion.

Groth, som har skrevet en rekke bøker om jødedommen, fokuserte på at det bare finnes noen fåtalls titusen ortodokse jøder som virkelig tror de er bedre enn andre, altså Guds utvalgte folk, og understreket at de fleste israelere er sekulære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.