Om postapokalyptisk rølping med kompiser er greia for deg ...

Da bør du sjekke ut «Borderlands».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||«BORDERLANDS» EKSISTERER i det øde grenselandet mellom førstepersonskyter og rollespill.

Det låner heftig fra massive rollespill, frister med samarbeidsbasert flerspillermorro og ser utvilsomt annerledes ut. Det er lov å være nysgjerrig.

Ved første øyekast kan det være fristende å nevne «Fallout 3» som inspirasjon for spillet. Planeten Pandora har den umiskjennelige eimen av postapokalyptisk mutantjakt og støvete landeveistrasking. Men der stopper alle likhetene.

DU FÅR VELGE MELLOM fire spillfigurer med klart definerte roller. Disse kan igjen oppgradere og fokusere på tre talenter. Sammen utfyller de hverandre og legger dermed grunnlag for meningsfullt samarbeid for opp til fire spillere.

Spillet har en halvhjertet historie om et hvelv fylt med spennende teknologi laget av romvesener, men ellers er det den simple «reis dit, samle det, snakk med det, drep det»-mølla vi kjenner fra online-rollespillenes verden.

I STEDET PØSER spillet på med konstant action og sjarm. Tegneseriegrafikken og planetens robotblanding av GIR og Wall-E er til størst hjelp for sistnevnte. En god dæsj humor løsner på stemningen som ellers står i fare for å virke dyster med det brutale ørkenlandskapet og den dystre musikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.