SYKKELDILLA: En av verdens fineste oppfinnelser er en sykkel. Den kan brukes av nesten alle overalt hele tida. Noen sykler til og fra jobb. Nå sykler med kjæresten bakpå. Noen sykler for å stikke av, for å komme hjem og noen sykler på ferie som denne gjengen fra 1960-tallet. Og, noen er besatt av å sykle som forfatter Håvard Syvertsen. Foto: Johan Brun.
SYKKELDILLA: En av verdens fineste oppfinnelser er en sykkel. Den kan brukes av nesten alle overalt hele tida. Noen sykler til og fra jobb. Nå sykler med kjæresten bakpå. Noen sykler for å stikke av, for å komme hjem og noen sykler på ferie som denne gjengen fra 1960-tallet. Og, noen er besatt av å sykle som forfatter Håvard Syvertsen. Foto: Johan Brun.Vis mer

Du kan godt steile, det er jo mandag:

Om sannheten absolutt skal for en dag, virker det som jeg har slått meg litt likevel

Å sykle. En besettelse. Det heter den nye boka til forfatter Håvard Syvertsen som vi i dag tar en tur sammen med.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

19. etappe: På de late dagene på ettersommeren, før varmen er borte, før alt begynner igjen etter skoleferien, det er da det er tiden for de klassiske sykkelturene, for jeg har mine egne, private klassikere, slik proffsyklistene har sine vårklassikere. For dem er det beinhard konkurranse, en markering tidlig på våren, og en mulighet til å gå inn i historiebøkene som vinnere av Paris-Robaix eller Flandern Rundt.

Men i motsetning til proffene hører altså mine klassikere ettersommeren til. En seinsommerdag med varmt vær får jeg for eksempel for meg at dette er den perfekte dagen for å sykle ut til Nesoddtangen og ta båten inn igjen til byen.

Det er lett å glemme hvor bratte stigningene de første kilometerne etter krysset ved Nesset innerst i Bunnefjorden og utover mot Nesodden er. Jeg kommer også i skade for å glemme hvor lange de er, ellers er det ikke sikkert jeg hadde lagt i vei på den turen år etter år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn