Om stygt og pent

Underholdende og utfordrende om kvinner og kunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Ladies» er historien om fire kvinner som hver på sitt vis bærer på tung bagasje: Den overjordisk pene – og nådeløse – galleristen Lea. Hennes venninne Mia – født med talent og rikdom – som har brukt livet til å løpe fra sin barndoms grenseløse ambisjoner. Siri, som etter en komplisert ungdom har omskapt seg til avantgardekunstneren Iris C i Paris. Laura, som har mistet sin ungdoms skjønnhet i takt med utgivelsen av diktsamlinger som har gjort henne til et respektert, men ensomt menneske.

Den distanserte, allvitende fortelleren klipper hyppig og imponerende ubesværet mellom ulike tider og steder i de fire kvinnenes livshistorier, kommenterer stadig hva skikkelsene ikke forstår og frister leseren med jevnlige frampek. Etter hvert får vi vite at en femte kvinne – Carro – knytter skikkelsene sammen på skjebnesvangert vis. En tragisk hendelse i fortida kaster lange skygger inn i samtida. I nåtida handler «Ladies» om planleggingen av en grusom hevnaksjon som skal ikles kunstens form: Lea og Mia bestemmer seg for å ydmyke Siri ved å regissere en performance der alle kvinnene Iris C har fotografert, skal fortelle hvordan Siri har utnyttet dem i kunstens tjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer