Om ubehaget var sterkere, ville også latteren gått dypere

Ikke så farlig, i Oslo Nye Teaters «Hvem er redd for Virginia Woolf?».

NACHSPIEL: Martha (Linn Skåber), George (Sven Nordin), Honey (Ingvild Holthe Bygdnes) og Nick (Eldar Skar). Foto: L-P Lorentz, Oslo Nye Teater
NACHSPIEL: Martha (Linn Skåber), George (Sven Nordin), Honey (Ingvild Holthe Bygdnes) og Nick (Eldar Skar). Foto: L-P Lorentz, Oslo Nye Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Forestill deg at du stirrer inn i avgrunnen. Et flirende ansikt stirrer tilbake. Slik er virkningen av Oslo Nye Teaters nye tolkning av «Hvem er redd for Virginia Woolf?».

I alle fall er den slik store deler av tiden. En breial tone signaliserer at dette er harmløs underholdning, ikke noe å være redd for.

Skiftende dynamikk

Litt for lenge forveksles lydvolum og intensitet, og skuespillerne ser ut til å spille for latter. En ubehagelig latter, en ubekvem latter? Den type latter som både morer og smerter, som føles brutal, fordi en kjenner at den har en kostnad? Nei, så viktig er det ikke, så dypt går det ikke, ikke denne gang. Til det er formen for lett, uttrykket for utvendig.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer