Om ubehaget var sterkere, ville også latteren gått dypere

Ikke så farlig, i Oslo Nye Teaters «Hvem er redd for Virginia Woolf?».

NACHSPIEL: Martha (Linn Skåber), George (Sven Nordin), Honey (Ingvild Holthe Bygdnes) og Nick (Eldar Skar). Foto: L-P Lorentz, Oslo Nye Teater
NACHSPIEL: Martha (Linn Skåber), George (Sven Nordin), Honey (Ingvild Holthe Bygdnes) og Nick (Eldar Skar). Foto: L-P Lorentz, Oslo Nye Teater Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Forestill deg at du stirrer inn i avgrunnen. Et flirende ansikt stirrer tilbake. Slik er virkningen av Oslo Nye Teaters nye tolkning av «Hvem er redd for Virginia Woolf?».

I alle fall er den slik store deler av tiden. En breial tone signaliserer at dette er harmløs underholdning, ikke noe å være redd for.

Skiftende dynamikk

Litt for lenge forveksles lydvolum og intensitet, og skuespillerne ser ut til å spille for latter. En ubehagelig latter, en ubekvem latter? Den type latter som både morer og smerter, som føles brutal, fordi en kjenner at den har en kostnad? Nei, så viktig er det ikke, så dypt går det ikke, ikke denne gang. Til det er formen for lett, uttrykket for utvendig.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer