Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Om vi ikke blir flinkere til runde to, da er det ikke noe vits

Slik blir «Mammon» 2.

SKAPERNE: Produsent Vegard Eriksen (t.v.) og manusforfatter Gjermund S. Eriksen er brødre, og skaperne bak serien «Mammon». De sier at om de ikke klarer å lage en bedre oppfølgersesong vil de la noen andre prøve seg. Foto: Nina Hansen
SKAPERNE: Produsent Vegard Eriksen (t.v.) og manusforfatter Gjermund S. Eriksen er brødre, og skaperne bak serien «Mammon». De sier at om de ikke klarer å lage en bedre oppfølgersesong vil de la noen andre prøve seg. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld blir den aller siste episoden av NRKs suksesserie «Mammon» vist på tv.

Og etter seks dramatiske uker blir alle trådene rundt den mystiske Abrahamspakten til slutt nøstet sammen.

Skaperne av serien, brødrene Gjermund og Vegard Eriksen, sier at de vurderte å ha en åpen slutt der svarene hang i lufta.

- Men vi syntes det er et ran om folk skal måtte vente i to år for å vite hvordan det går. I USA kan du gjøre det, for da vet du at oppfølgersesongen kommer snart uansett, men i Norden tar det flere år. Det er tungt å vente på fortsettelsen.

- Så vi avslutter sesong en, og starter på nytt i sesong to, sier brødrene til Dagbladet.

Kjeft
Om en regner med repriser og visninger på nett-tv har nesten 1.2 millioner nordmenn sett hver «Mammon»-episode. Og arbdeidet med den andre sesongen er i full gang.

I løpet av de ukene «Mammon» har gått på skjermen har brødrene fått mye kjeft, blant annet for kunastig dialog og enkelte urealistiske scener.

HOVEDROLLENE: I serien «Mammon» spilte Lena Kristin Ellingsen og Jon Øigarden hovedrollene. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HOVEDROLLENE: I serien «Mammon» spilte Lena Kristin Ellingsen og Jon Øigarden hovedrollene. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Og brødrene går langt i å garantere at de skal forbedre seg til neste sesong.

- Og vi lover at sesong to skal bli bedre. Vi fikk 36 millioner til å lage den første sesongen. Om vi ikke blir flinkere til runde to, da er det ikke noe vits. Da må noen andre få prøve seg.

Skal forbedres
Samtidig er de forberedt på mere kjeft, og sier de kommer til å ta noen sjanser i oppfølgersesongen.

- Hos andre som har laget en sesong to har frykten for å mislykkes vært større enn gleden. Så vi skal nå lese grundig gjennom anmeldelsene av serien, og ta ting til oss, sier de.

Brødrene avslører at de allerede har skrevet ferdig fem av åtte episoder av den nye sesongen. Og på de tre siste episodene er de store linjene bestemt.

Dagsavisens kommentator, Hege Ulstein, har også hjulpet til med manuset. Brødrene avviser derimot at det har noe å gjøre med kjeften de fikk av journalister landet over for urealiastisk skildring av redaksjonsmiljøet i serien.

Ulstein var nemlig inne i bildet før den første episoden gikk på lufta, forteller de.

Ny regissør
Også regissør Cecilie Mosli skal bli med videre, men skal ha med seg en regissør til på laget. Hvem det blir får vi ikke vite helt enda.

- Det blir mange av de samme karakterene. Vi skal bygge videre på det vi syntes har vært vellykka. Det blir en helt ny historie, og da er det naturlig å ha med en ny regissør. Vi skal utvikle oss, og lage nok en konspirasjonsthriller, men også ha med enkelte nye elementer, sier Mosli.

Hun sier i likhet med brødrene Eriksen at de kommer til å ta til seg noe av den konstruktive kritikken som har kommet.

- Vi er åpen for innspill. Men vi kommer til å fortsette å lage fiksjon, og ikke en dokumentar. Vi vil fortsette å gjøre vårt beste for å gjøre det troverdig, men vi vil fortsette å lage gode historier. Samtidig må vi leve med at det ikke er alle som liker det samme som vi liker.

«Mammon» 2 begynner å filme i november.
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!