<strong>SLO AV EN PRAT:</strong> Kulturminister Abid Raja (V) og skuespiller Tom Cruise møttes i Åndalsnes tirsdag ettermiddag. Foto: Privat
SLO AV EN PRAT: Kulturminister Abid Raja (V) og skuespiller Tom Cruise møttes i Åndalsnes tirsdag ettermiddag. Foto: Privat Vis mer

- Om vi liker Norge?

Tom Cruise ble intervjuet av Norges kulturminister.

Publisert
Sist oppdatert

Kulturminister Abid Raja (V) har vært i Rauma kommune for å besøke «Mission Impossible»-innspillingen med base i Åndalsnes i dag.

Der fikk statsråden en omvisning på filmsettet og et møte med superstjerna Tom Cruise. En avtale det ikke var sikkert at det blir noe av, fortalte kulturministeren til Dagbladet tirsdag formiddag.

- Jeg vet ikke om vi får møtt ham. Vi har tatt en coronatest, og den må først vise at vi er friske, sa Raja, som i går ble transportert til en testcontainer hvor han måtte han gjennom en «svært ubehagelig» seanse.

Cruise: - Tusen takk

- RÅTT: Her utfører Tom Cruise et spektakulært motorsykkelstunt på Stranda. Video: Marit Heltne og DBTV Vis mer

Testen var heldigvis negativ og Raja fikk en etterlengtet prat med skuespilleren. Ifølge TV 2 bekrefter Cruise at de har lyst til å returnere for neste film i serien og avslutter med å takke det norske folk.

- Jeg vil bare at dere skal vite at det er et stort privilegium å være her. Jeg snakker ikke bare på vegne av meg selv, men hele filmbesetningen. Folkene er helt fantastiske. Tusen takk, sier Cruise til Raja i videoklippet TV 2 har fått tilsendt.

På spørsmål fra Raja om han liker Norge, svarer Cruise.

- Om vi liker Norge? Nei, vi elsker Norge.

Statlig støtte

Raja var invitert på settbesøk for å se hvordan en storskala filminnspilling fungerer. Ifølge statsråden ønsket han å prate filmpolitikk med Cruise, som legger igjen 200 millioner kroner her til lands i løpet av august og september. Innspillingen mottar 50 millioner kroner i støtte gjennom insentivordningen for film.

Les flere saker om innspillingen av «Mission Impossible» i Norge her.

ACTIONHELT: Kulturminister Abid Raja så fram til å møte Hollywood-skuespiller Tom Cruise. Som gave hadde Raja med «71 grader nord»-boka «Norges vakreste eventyr». Reporter: Christopher Pahle Vis mer

- En kul fyr

Som kjent er det ikke første gang Raja og Cruise snakker sammen. De hadde en lang samtale sammen i sommer som Raja også filmet og sendte til VG.

- Jeg er ikke her for en selfie med Cruise. Jeg er på jobb og for å prate filmpolitikk. Han framstår som en kul fyr og vi hadde en hyggelig samtale, så jeg ser fram til å fortsette den, sa Raja til Dagbladet tirsdag formiddag.

Raja har vært personlig engasjert i få produksjonen til superstjerna til Norge. I sommer bisto han Cruise med nasjonale endringer i både regjeringens covid-19-forskrift og innreiseforskrift, slik at stjerneskuespillere og filmarbeiderne fikk lov til å reise hit å lage actionfilm, uten å være i karantene eller risikere stengte grenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer