Omara Portuondo

Kubansk diva i storslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: For en eventyrlig karriere kubanske Omara Portuondo (78) kan se tilbake på. Allerede som 15-åring danset hun på Tropicana Club i Havana, og fem år seinere gjorde hun sine første plateinnspillinger.

Hun har vært en politisk bevisst artist som kom fram i et kraftigere internasjonalt lys etter at hun deltok i prosjektet Buena Vista Social Club i 1996. Fotos fra karrieren pryder den vakre booklet’en til dette albumet, der glimrende musikere og duettpartnere gir eksotisk rytme, latinsk beat og jazzfeeling til den dype, klare og blåstemte røsten til sangeren, som med all sin musikalske og menneskelige erfaring drar sangene inn i sitt vokale univers. Ingen overdreven eller dramatisk briljering, men tilbakelente, sterke fortolkninger som hensetter lytteren i palmesusende stemninger, fylt både av stormende livsglede og hudløs, lidende sårbarhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer