Omatt og omatt

Om Prins Thomas, Lindstrøm, Chemical Brothers, repetisjon ... og evigheten.

Lindstrøm og Prins Thomas, avbildet et par år og noen unger før de remikset Chemical Brothers. Foto: Morten Holm / SCANPIX .
Lindstrøm og Prins Thomas, avbildet et par år og noen unger før de remikset Chemical Brothers. Foto: Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var høsten 2010 den strengt tatt kom ut, men for meg var den lyden av sommeren 2011. En nesten ett år gammel remiks av nordmennene Lindstrøm & Prins Thomas. Av noe så presumptivt døllt som andresingelen fra sjettealbumet til nittitallsfenomenet The Chemical Brothers. Altså, i sin opprinnelige form var «Swoon» den svakest selgende singelen i britenes karriere frem til da, ifølge internettet.

Men remiksen er like fullt en perle av en poplåt. En sånn der enkel, konsis tregreps (strengt tatt er det kanskje fire grep?) poplåt strippet ned til ingenting. Som ikke varer et sekund lenger enn det høyst nødvendige. Bare at det høyst nødvendige i dette tilfellet er ni og et halvt minutt. Som en kontrast mot lengden på teksten, kan du si:

«Just remember to fall in love. There's nothing else.» 

Ja, det er alt! «There's nothing else.» Bortsett fra litt ordløs nynning fra en ansiktsløs kvinnelig sessionvokalist. Så hvor kom egentlig denne fascinasjonen fra, det rene opphenget jeg fikk på låta? Tja, det har litt med personlige grunner/sommeren 2011 å gjøre, som vanlig når det kommer til popmusikk. En annen grunn til at jeg er ganske likegyldig til Chemical Brothers original, men fortsatt blir varm inn til hjerteroten hver gang jeg hører remiksen, er nettopp at Prinsen og Lindstrøm tør å la det være alt, og å la det være alt så lenge det trengs. Dessuten har remiksen tross sin nesten punkete innstilling til musiseringen, en langt mer elegant instrumentering (sjekk Omnichord-partiet sju og et halvt minutt inni der!). Men den viktigste grunnen er allikevel noe annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer