Ombud   og politikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIKESTILLINGSOMBUDET: Anette Trettebergstuens kritikk av Likestillings- og diskrimineringsombudet (Dagbladet 12/3) er enda et eksempel på sosialdemokraters manglende evne til prinsipiell tenkning. Deres oppfatning av statlige ombud må være at disse skal være statsansatte politiske aktivister for røde synspunkter.

Politisk aktivisme bør forbeholdes politikere og vanlige folk, ikke ansatte embetsfolk. Det må være uttrykk for evneløshet i egne rekker når Trettebergstuen (Ap) etterlyser ombudets hjelp til å gå foran i politiske debatter. Sammenligningen av ombudets og statsministerens rolle i offentligheten viser hvor langt på jordet en kan komme, når en mangler liberale reflekser om skillet mellom embetsverk og politikk.

Jeg deler John Olav Egelands karakteristikk i samme avis: Regjeringen viser… «nok en gang at den er lam og døv når prinsipper og verdier blander seg i praktisk politikk».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer