KOMMENTARER

Seksuell trakassering:

«Omdømme» kan ikke være viktigere enn seksuell trakassering

Universitetet i Stavanger fremstår som dårlig forberedt på hvordan de skal håndtere situasjoner hvor ansatte misbruker sin autoritet.

DÅRLIG HÅNDTERING: Universitetet i Stavanger må skjerpe rutinene, skriver Amanda Schei. Foto: Universitetet i Stavanger, skjermbilde fra UiS nettsider
DÅRLIG HÅNDTERING: Universitetet i Stavanger må skjerpe rutinene, skriver Amanda Schei. Foto: Universitetet i Stavanger, skjermbilde fra UiS nettsider Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nils Rune Langeland-saken har mange aspekter. Noen handler om saken selv: Er dette en privatsak eller en personalsak? Er det greit å publisere skjermdumper fra private samtaler? Er det greit at aviser skriver om saken uten å ha full informasjon?

Andre om rammene rundt: Studentenes tilsynelatende dårlige rettsvern. Forskning.no avslørte onsdag Universitetet i Stavangers rutiner for håndtering av seksuell trakassering av studenter. Der kunne vi blant annet lese at: «Når studenter ved Universitetet i Stavanger forsøker å finne ut hva de skal gjøre etter at de har blitt utsatt for trakassering eller mobbing, ber universitetet dem tenke seg om både to og tre ganger før de går til media».

Det er veldig spesielt. Det virker som om universitetets omdømme er blitt førsteprioritet ved noen utdanningsinstitusjoner, og ikke studentenes ve og vel. Slik kan det ikke være. Omdømme er ikke viktigere enn å avdekke trakassering, forskningsjuks, mobbing, eller andre alvorlige saker.

UiS handlinger i kjølvannet av avsløringen er det også god grunn til å kritisere. Universitetet avviser at saken vil bli håndtert i løpet av sommeren. Men hvorfor må kvinnene det er snakk om vente til etter sommeren før UiS tar tak i saken? Det skurrer. Særlig når UiS selv skriver at omdømme er viktig for dem. Langeland-saken er en alvorlig trakasserings-sak, begått av en maktperson ved universitetet. Hvis UiS var opptatt av omdømme, er det ikke nettopp en rask og proff respons på slike saker de bør stille opp med?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer