DANSER IGJEN: Tiden etter Michael Jacksons død har vært tung for Omer Bhatti (25). Nå vil han satse på sin egen hiphop- og dansekarriere. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
DANSER IGJEN: Tiden etter Michael Jacksons død har vært tung for Omer Bhatti (25). Nå vil han satse på sin egen hiphop- og dansekarriere. Foto: Lars Myhren Holand / DagbladetVis mer

Omer Bhatti (25) snakker ut

Norske Omer Bhatti var på Nerverland med Michael Jackson, da FBI stormet eiendommen.

||| Snart er det ett år siden Michael Jackson døde i sitt hjem i Los Angeles.

Under begravelsen 7. juli i fjor, satt norske Omer Bhatti på første rad sammen med Jacksons søstre og brødre.

«Jeg er uendelig takknemlig for alt du lærte meg, og all den kunnskapen du delte. Du gjorde meg til den jeg er i dag, og jeg lover å gjøre deg stolt. Vår tid sammen er en skatt i mitt hjerte, for alltid og bestandig. Jeg elsker deg. Klarer ikke å vente på at vi skal møtes igjen.».

Ordene er signert Omer Bhatti, og sto i heftet, som ble delt ut under minnestunden.

I et sju sider langt intervju i Dagbladet Magasinet i dag, forteller Omer Bhatti (25) om tiden etter Jacksons død, og sine egne artistplaner framover.

Blir spionert på
Tiden etter Jackson døde har vært tung for Bhatti. Han har vært flere turer i USA, blant annet for å ta seg av Jacksons barn. 

Som yndet mål for paparazzi-fotografene, har han blitt avbildet på handletur med Jacksons barn i Los Angeles, på tur med Jacksons familie i Las Vegas, og i karatedrakt på vei fra trening med Jackson-barna i California.

- Når jeg går rundt nå, i Oslo, merker jeg at folk kjenner meg igjen mye mer enn før. Ikke at det er så ille å bli gjenkjent. Men slitsomt. I USA er det alltid en paparazzi på lur, når du du minst venter det. Når du tror du er alene, dukker de plutselig opp. Som spioner. Som i en James Bond-film. Det er helt vilt. Sykt. De er overalt, sier Bhatti til Magasinet.

  Var tilstede under Neverland-razziaen
I november 2003 foretok 60 politifolk fra FBI en razzia av Jacksons eiendom Neverland. Popstjernen var mistenkt for flere tilfeller av overgrep mot barn, og meldte seg til politiet dagen etter. Han slapp fra politistasjonen en time seinere, fordi han betalte tre millioner dollar i kausjon.

Ifølge Folkeregisteret har Bhatti skiftet navn fra Omer Jamal Bhatti, til Omer Michael Bhatti, og det er blitt hevdet at han skal spille Michael Jackson i filmen om popkongens liv.

- Jeg har kontakt med en stor regissør der borte, han kommer med en svær Hollywoodfilm nå i sommer. Men jeg vil ikke hoppe på alt mulig nå. Kanskje når tida er moden. Men jeg er veldig interessert i film. Jeg skulle jo egentlig begynne på filmskole i Hollywood etter videregående, men så skjedde den razziaen på Neverland mens vi var der. Og så bar det tilbake til Norge, forteller Bhatti til Magasinet.

Sluttet å danse
I tiden etter Jackson døde, følte Bhatti at tida stoppet opp, og han sluttet å danse.

- Etter 25. juni stengte jeg tiden. Jeg mistet gløden etter alt som skjedde sist sommer. Jeg sluttet å danse. Jeg følte ikke det var en del av meg lenger. Danse nå? Det var helt fjernt. Jeg hadde ikke lyst. Men jeg fikk så mye inspirasjon og støtte fra folk som ville se meg danse igjen. Og så snakket jeg med mamma: Omer, du må fortsette. Du må gjøre dette, forteller Bhatti til Magasinet.

Slipper musikkvideo
Nå vil Bhatti forsøke å stable sin egen hiphop- og dansekarriere på beina, og har tatt artistnavnet O-bee. For to måneder siden begynte han igjen, og slipper sin første musikkvideo denne uka.

-Jeg har lyst til å leve av å entertaine. Med det må være riktig. Jeg opplever at plateselskapet sier; "nå er det dette som er in og hipt. Gjør du dette, får du singledeal med oss". Gjerne kjip musikk. Jeg blir oppgitt. Da vil jeg heller nøye meg med min greie og heller ha en mindre fanbase, framfor å prøve å bli nummer 1. La folk følge meg, gjøre det jeg gjør i stedet. Jeg vil være en leader, sier han til Magasinet.

Gjennom sitt vennskap med Jackson, har Bhatti lært mye av superstjernen. Dette er det viktigste Jackson lærte ham:

-Rise above. Du lever, og samme hva som skjer ... du må heve deg over det. Det kan finnes mye negativt rundt meg, og jeg kan være rammet av de verste omstendigheter. Men det handler om hvor du står oppi den negativiteten, sier Bhatti til Magasinet. 

Les hele intervjuet i Dagbladet Magasinet i dag.

MYTEOMSPUNNET: Relasjonen Omer Bhatti - Michael Jackson har vært omstridt og diskutert siden de møttes i Tunis i 1996. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
MYTEOMSPUNNET: Relasjonen Omer Bhatti - Michael Jackson har vært omstridt og diskutert siden de møttes i Tunis i 1996. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer