Omfavnet av Team Antonsen

Refseren fra nord ble i går selv underholdning på Team Antonsen. Men er fremdeles sint for samehetsen.

Delta i debatten.(Dagbladet.no): I går kveld dukket Lars Andreas Larssen overraskende nok opp i Team Antonsen på NRK. Der fikk han 500 kroner av programleder Bård Tufte Johansen, med takk for at han fulgte manus i debatten på RedaksjonEn forrige mandag.

- Vi hadde lyst til å få tilbake manuset, gi ham pengene, og takke ham for hjelpen, sier prosjektleder for Team Antonsen, Hasse Lindmo, til Dagbladet.no. Utover det ønsker ikke teamet å kommentere invitasjonen ytterligere.

- Jeg håper det gikk rett i fletta, sier Lars Andreas Larssen til Dagbladet.no. Han ble som kjent beskyldt for å være høy på LSD.

- Det har vært mange debatter i nord som gikk ut over meg. Dette var et forsøk på å få satt en stopper for det hele.

Larssen har vært i særdeles hardt vær hele uka. Da Dagbladet.no hadde nettmøte med Larssen var pågangen fra irriterte seere enorm. Skuespilleren fra Melbu har tirret på seg nordlendinger i rikt monn.

«At han skal opptre som beskyttende hertug overfor kuete undersåtter, vil vi imidlertid ha oss frabedt. Men skikker han seg vel, kan han få lov til å være hoffnarr», skrev Avisa Nordland.

I går sto han på forsida til avisa Nordlys og sa: Unnskyld.

En omfavnelse

I debatten på RedaksjonEn ba Kristopher Schau Lars Andreas om å spise mindre LSD. At Larssen bare noen dager senere skulle finne på å opptre i Team Antonsen er uforståelig for folk flest.

- Jeg oppfatter det som en omfavnelse fra deres side. De har jo lagt merke til at jeg nærmest er blitt halshogd i Nord-Norge. Det var et møte mellom teamet og Lars Andreas Larssen, og det var helt strålende. Vi er gode venner, sier Larssen.

- Men hvorfor stilte du opp?

- Det som er så utrolig fantastisk med Team Antonsen er at de er nesten totalfornyende innenfor en rekke humorområder. Det er en veldig menneskelig og human gruppe.

- Betyr det at du har skiftet syn på sameharselasen deres?

- Nei. Min holdning til å bruke samer i sammenhenger som ikke er respektfulle er som før. Men vi har satt en strek over det nå, sier Larssen til Dagbladet.no.

Dermed er debatten mellom Larssen og Team Antonsen lagt død. Derimot er Larssen fortsatt forarget over måten Viggo Johansen kludret til humordebatten i RedaksjonEn. Larssen mener det er historiens verste debattopplegg i NRK.

- Makan til tøv har jeg ikke opplevd, sier Larssen.

I går kveld ble hans alvorlig mente kritikk av fleiping med nordlendinger fratatt all brodd på direkten.

LETTET: Lars Andreas Larssen håper hetsen mot ham legges død etter opptredenen på Team Antonsen i går.