Thomas Erikson: «Omgitt av idioter»

«Omgitt av idioter»-besøk slaktes

Norsk sakprosafestival har den svenske forfatteren Thomas Erikson som en av hovedattraksjonene. I fjor ble han kåret til «Årets villeder» i Sverige.

OMSTRIDT: Forfatter Thomas Erikson har fått kritikk for bøkene «Omgitt av idioter» og «Omgitt av psykopater». Her med forfatterkollega og kone Christina Erikson i 2016, i forbindelse med et boksamarbeid mellom de to. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB scanpix
OMSTRIDT: Forfatter Thomas Erikson har fått kritikk for bøkene «Omgitt av idioter» og «Omgitt av psykopater». Her med forfatterkollega og kone Christina Erikson i 2016, i forbindelse med et boksamarbeid mellom de to. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 12. oktober går Norsk sakprosafestival av stabelen. Festivalen presenterer den svenske forfatteren Thomas Erikson, sammen med britiske Antony Beevor, som «to av dei desiderte høgdepunkta» på sine Facebook-sider.

Thomas Erikson er mannen bak bøkene «Omgitt av idioter» og «Omgitt av psykopater», utgitt på norsk av Gyldendal forlag.

Bøkene har lenge ligget på bestselgerlistene i Norge. «Omgitt av idioter» ble fjorårets niende mest solgte sakprosabok, mens «Omgitt av psykopater» ligger på en foreløpig tiendeplass for 2019, viser tall fra Bokhandlerforeningen.

Bøkene kategoriserer blant annet mennesker etter fire ulike farger, som står for forskjellige personlighetstrekk.

Kåret til «Årets villeder»

Thomas Erikson har bakgrunn som foreleser, coach, lederutvikler, salgstrener og forfatter, ifølge Gyldendal.

Men i Sverige har Erikson skapt kontrovers. I fjor ble han kåret til «Årets förvillare 2018», som kan oversettes til «Årets villeder», av foreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) i Sverige.

Dette er en stiftelse med formål å fremme folks kunnskap om vitenskapelige metoder og resultater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer