Omkom i kanoulykke

Trønderrockens gudfar Gunnar Hordvik (53) funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hordvik ble funnet død i sjøen utenfor Hitra i Sør-Trøndelag i går ettermiddag, skriver Adresseavisens nettutgave. 53-åringen var på kanotur ved Fjellværsøya da ulykken skjedde.

Naboer og venner dro ut for å lete etter Hordvik da han ikke kom tilbake. De fant kanoen i fjæra ved 15-tida, og to og en halv time seinere ble Hordvik funnet livløs.

Det ble rekvirert luftambulanse, men livet hans sto ikke til å redde.

Hordvik har vært sjef for Norske Gram og Norwave. Han var involvert i mellom 300 og 400 plateutgivelser, og ble en gudfar for trønderrocken. På 80-tallet solgte han 262 000 eksemplarer av Åge Aleksandersens «Levva livet».

- Jeg bor i Trondheim og kan på den måten lettere reflektere hva folk flest liker. Vi gir ut det vi vil, uten hensyn til hva Akersgata og in-miljøer i Oslo måtte mene, var Hordviks forklaring på platesuksessen.

«Med base i utkanten og nese for det politisk ukorrekte, er Hordvik platebransjens evige outsider. Men han skaper suksess, gang på gang. Det gjør Hordvik unik i norsk platebransje. Ingen andre platedirektører har en cv med ti album over 100 000 solgte», skrev Dagbladet om Hordvik i 1999.

DYKTIG: Hordvik ble omtalt som «unik» i Dagbladet. Her er han flankert av Åge Aleksandersen (t.v.) og Bjarne Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus
DYKTIG: Hordvik ble omtalt som «unik» i Dagbladet. Her er han flankert av Åge Aleksandersen (t.v.) og Bjarne Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
OMKOMMET: Gunnar Hordvik omkom i en kanoulykke i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer