Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omkom i kanoulykke

Trønderrockens gudfar Gunnar Hordvik (53) funnet død.

(Dagbladet.no): Hordvik ble funnet død i sjøen utenfor Hitra i Sør-Trøndelag i går ettermiddag, skriver Adresseavisens nettutgave. 53-åringen var på kanotur ved Fjellværsøya da ulykken skjedde.

Naboer og venner dro ut for å lete etter Hordvik da han ikke kom tilbake. De fant kanoen i fjæra ved 15-tida, og to og en halv time seinere ble Hordvik funnet livløs.

Det ble rekvirert luftambulanse, men livet hans sto ikke til å redde.

Hordvik har vært sjef for Norske Gram og Norwave. Han var involvert i mellom 300 og 400 plateutgivelser, og ble en gudfar for trønderrocken. På 80-tallet solgte han 262 000 eksemplarer av Åge Aleksandersens «Levva livet».

- Jeg bor i Trondheim og kan på den måten lettere reflektere hva folk flest liker. Vi gir ut det vi vil, uten hensyn til hva Akersgata og in-miljøer i Oslo måtte mene, var Hordviks forklaring på platesuksessen.

«Med base i utkanten og nese for det politisk ukorrekte, er Hordvik platebransjens evige outsider. Men han skaper suksess, gang på gang. Det gjør Hordvik unik i norsk platebransje. Ingen andre platedirektører har en cv med ti album over 100 000 solgte», skrev Dagbladet om Hordvik i 1999.

DYKTIG: Hordvik ble omtalt som «unik» i Dagbladet. Her er han flankert av Åge Aleksandersen (t.v.) og Bjarne Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus
DYKTIG: Hordvik ble omtalt som «unik» i Dagbladet. Her er han flankert av Åge Aleksandersen (t.v.) og Bjarne Brøndbo. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
OMKOMMET: Gunnar Hordvik omkom i en kanoulykke i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling