Omo ble Homo

Homoerotisk penisskulptur av Omo-pakker slo dårlig an hos vaskemiddelgiganten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Omo i Danmark trekker tilbake en sponsoravtale med en kunstner fordi selskapets vaskepulverpakker blir brukt i en skulptur som manipulerer med merkenavnet, melder Politiken.dk.

«Homoseksuell avsender»

Stridens kjerne er kunstneren Flemming Roligheds siste verk, som han selv beskriver som «en fallosfigur av 120 pakker vaskepulver som taler ut fra en homoseksuell avsender». Produktnavnet på de 120 vaskepulverpakkene som utgjør skulpturen, er endret fra Omo til Homo, og dette faller produktsjef Gitte Matzon i Omo tungt for brystet.

Omo ville opprinnelig sponse 70 av de 120 pakkene i skulpturen, men Matzon ante uråd etter å ha klikket seg inn på Roligheds nettside. I tidligere verk har kunsteren nemlig blant annet endret Toblerone til To Be Homo, og Cocio til Cock. Hun kansellerte da avtalen.

- Merkene ble framstilt på en kompromitterende måte som er meget homoseksuell og refsende. Jeg kunne jo se at det var sannsynlig at han ville sette en H foran navnet. Derfor spurte jeg ham om han ville være så elskverdig å forklare hva pakkene skulle brukes til. Det ville han ikke. Da sa jeg at med mindre han kunne fortelle meg hvilken kontekst han ville sette pakkene i, ville jeg ikke sponse ham. Min jobb er å tilføre merket verdi og autentisitet, sier Matzon til Politiken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer