Ompa- torget

Ompa for Gud og hvermann i går. Julemusikantene Kaizers Orchestra på Egertorget i Oslo. «Ompa til du dør» / «Evig pint» og et smekkfullt torg ropte både halle- og heleluja.

Vokalist Janove Ottesen var strålende godt fornøyd etter 40 minutter i tjeneste for Frelsesarmeen.

- Ole Paus sa i et intervju med Klassekampen i går at det nesten er blitt en slags mote å stille opp for Frelsesarmeen, hva sier du til det ?

- Mote? Har ikke dette holdt på i snart ti år. Han har vel vært med sjøl også. Vi har blitt spurt tidligere, men det har aldri passet før nå. Mange band og artister vegrer seg nok for å være med på spesielle arrangement, men det å spille for Frelsesarmeen regner alle som safe. Det er viktig å være med. Vi var med på albumet «Stolpesko», og vi har hatt blåserrekka til armeen til å varme opp for oss på Rockefeller. Det å spille her på gata er ekte Kaizers, sier den karismatiske frontmannen Janove Ottesen til Dagbladets reviderte journalist.

Ved armeens suppebuss var det ikke byens menn og kvinner som fikk en kopp med varmt rett etter konserten. Kaizers er skakke popstjerner i svart.

I dag på vei til en ny fjorten dagers europaturné, i går ble bandet rent ned av ungjenter med penn, papir og mobiltelefoniske fotosnapshots. Over oss var himmelen desembersvart, men vi skimtet en gjeng med røde skyer.

WAITS PÅ DIALEKT: - Det å spille for Frelsesarmeen er ikke mote, det er Kaizers sånn vi er. Dette passer for bandet, sa vokalist Janove Ottesen. Publikum var av arten ungt og ellevilt bra.