Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omsatte 50 millioner etter skandalekonsert

- Det er et fantastisk resultat.

 50 MILLIONER:  Universal Music omsatte for 50 millioner kroner etter Biebers konsert på operataket i 2012. Her er Bieber i aksjon på scenen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
50 MILLIONER: Universal Music omsatte for 50 millioner kroner etter Biebers konsert på operataket i 2012. Her er Bieber i aksjon på scenen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

30. mai 2012 holdt Justin Bieber en gratiskonsert på Operataket i Oslo. Universal Music tjente 50 millioner etter konserten.

- Universal Music holdt en gratis showcase på operataket, og omsatte for 50 millioner etter showcasen på økte streaming-inntekter, album, klær og dvd-er. Det er snakk om en ettereffekt, sier Gjermund Moastuen, markedssjef i Universal Music.

Elleville tilstander Konserten ga 1124 oppslag i media mellom 29. mai og 1. juni 2012 og 19 millioner så TV-spesialen med Fredrik Skavlan på nett.

- Vi omsatte 50 millioner kroner på artistens produkter i markedet, forklarer Moastuen.

Det var elleville tilstander blant publikum, og politi og sikkerhetsvakter hadde store vanskeligheter med å kontrollere fansen. Mer enn 49 fans ble skadet og 19 ble fraktet til sykehus.

Sikkerhetsopplegget rundt konserten fikk kritikk fra flere hold.

Elleville tilstander til tross. Universal Music er strålende fornøyd.

-Fantastisk resultat - 50 millioner er et fantastisk resultat. Det er et eksepsjonelt bra tall for et norsk plateselskap. Vi hadde ikke drømt om liknende, sier Moastuen.

Det var under Mediedagen som ble arrangert av Mediaforum tidligere i januar, at Moastuen avslørte den store summen.

Moastuen fortalte da at bakgrunnen for at de ønsket å få til et nytt Bieber-besøk i 2015, var suksessen fra artistens norgesbesøk i 2012.

- Selvfølgelig ønsket vi å få Bieber tilbake til Norge, uttalte Moastuen

Som de fleste vet ikke gikk besøket i 2015 helt etter planen.

Popstjerna gikk av scenen i raseri etter én låt og skandalen var et faktum.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram