Omskjæring kan skade menns sexliv

Tre ganger så mange menn som er omskåret rapporterer om gjentatte problemer med orgasme.

Vanlig rituale: En gutt i San Francisco i USA under bris, en jødisk omskjæringsseremoni. I USA er det vanlig at også ikkejødiske gutter blir omskåret. «Sannsynligvis var kampen mot onani det som førte til allmenn omskjæring av gutter i USA», skriver Kronikkforfatteren. Foto: Noah Berger/AP/Scanpix
Vanlig rituale: En gutt i San Francisco i USA under bris, en jødisk omskjæringsseremoni. I USA er det vanlig at også ikkejødiske gutter blir omskåret. «Sannsynligvis var kampen mot onani det som førte til allmenn omskjæring av gutter i USA», skriver Kronikkforfatteren. Foto: Noah Berger/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kom den første populasjonsbaserte studien i Europa om mulige konsekvenser av omskjæring av menn for deres seksualliv.

Studien fra vårt naboland Danmark viser en urovekkende stor forskjell på vanskeligheter med å få orgasme for menn som er omskåret i forhold til menn som ikke er omskåret. Også kvinner som er partner med menn som er omskåret rapporterer om større problemer knyttet til seksualiteten. Undersøkelsen er viktig for den diskusjonen som nå går i Norge om omskjæring av gutter.

Omskjæring er et sensitivt tema. De fleste land og eksperter i verden er enig i at omskjæring av jenter bør bekjempes, men når det gjelder omskjæring av gutter er holdningene langt mer uklare og unnvikende.

En av grunnene til at det er vanskeligere å tematisere omskjæring av gutter er den tilknytningen omskjæring har til religiøs praksis. En annen grunn er at forskningen på området har vært sprikende og uklar. På grunn av de mange uklarheter knyttet omskjæring av gutter, er troverdig forskning på området viktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer