«Bak huset»

Omstridt Anne Frank-stykke nevner verken nazistene eller jødeforfølgelsen

Et teaterstykke basert på Anne Franks dagbok skaper forargelse i Nederland. Stykket kommer med udokumenterte overgrepsanklager og nevner ikke jødeforfølgelsen.

BERØRTE VERDEN: Historien om Anne Frank (13) som endte livet i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen under 2. verdenskrig har berørt og berører fortsatt verden. Foto: Scanpix
BERØRTE VERDEN: Historien om Anne Frank (13) som endte livet i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen under 2. verdenskrig har berørt og berører fortsatt verden. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Teaterstykket, «Achter het Huis», som betyr «Bak huset», er skrevet av forfatter Ilja Leonard Pfeijffer og har planlagt premiere 11. november i Nederland. Stykket har ført til debatt og protester i landet hvor Anne Franks familie holdt seg skjult for tyske tropper under 2. verdenskrig.

Det omstridte teaterstykket om Anne Frank og hennes familie omtaler verken deres jødiske bakgrunn, nazistene eller hvorfor Anne Frank ble tatt av dage. I stedet er stykket satt til nåtid og inneholder udokumenterte overgrepsanklager mot en nederlandsk jøde som levde i skjul sammen med familien, skriver Berlingske Tidende.

I teaterstykket er det diktet opp en historie om at jødiske Fritz Pfeffer begikk overgrep mot Anne Franks søster Margot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer