Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omstridt harems-sang blant favorittene

For første gang stiller Tyrkia med engelsk tekst i Eurosong.

RIGA (Dagbladet): Og «Everyway That I Am» med Sertab Erener seiler opp blant favorittene foran lørdagens finale.

Sertab Erener (39) er en av de aller største stjernene i hjemlandet Tyrkia, og har allerede solgt over fire millioner plater. Tyrkia feirer i år sitt 25-årsjubileum som Eurosong-deltaker, og forventningene til en god plassering i finalen har aldri vært større.

- Hjemme i Tyrkia ble det oppstyr i media fordi jeg synger på engelsk, men det har roet seg nå. Det er hyggelig at mange liker sangen, og jeg ville selvsagt blitt veldig glad hvis jeg vant, sier Erener.

Sertab Erener har med seg fire dansere på scenen, og både videoen og sceneshowet tar utgangspunkt i et harem.

- I haremet kjemper kvinnene om sultanens gunst. Haremet var et spennende sted, og vi vil fokusere på hvordan det var før i tida, samtidig som teksten beskriver hvordan kvinners situasjon i Tyrkia har endret seg, sier Erener.

- Sertab har alltid sunget om hvordan det er å være kvinne, og denne sangen er ikke spesielt politisk, sier manager Candas Bas.

Erener har gitt ut seks album i Tyrkia, og hadde hiten «Ask Os» over hele Sør-Europa i duett med årets greske Eurosong-finalist Mando.

Hun har også sunget duett med størrelser som Ricky Martin og José Carreras.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media