«Old Town Road»

Omstridt låt slo rekord

Rapperen Lil Nas X knuste Mariah Careys 22 år gamle hitliste-rekord.

SLO SEG SAMMEN: Lil Nas X sin vei mot hitlistetoppen ble hjulpet av countrystjerna Billy Ray Cyrus. Da låta «Old Town Road» ble fjernet fra country-topplista fordi den ikke var country nok, bidro Cyrus på en ny remiks av låta. Foto: NTB scanpix
SLO SEG SAMMEN: Lil Nas X sin vei mot hitlistetoppen ble hjulpet av countrystjerna Billy Ray Cyrus. Da låta «Old Town Road» ble fjernet fra country-topplista fordi den ikke var country nok, bidro Cyrus på en ny remiks av låta. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artisten Lil Nas X, som står bak country-trap-hiten «Old Town Road», har med låta slått en 22 år gammel rekord:

Hitlåta har nå ligget 17 uker på toppen av Billboards «Hot 100»-liste, ifølge The Guardian.

Låta begynte som et viralfenomen på videonettsida TikTok, og den tidligere ukjente rapperen har nå en av verdens mest populære låter.

Mariah Carey og Boyz 2 Men holdt på listerekorden i 22 år, med duetten «One Sweet Day» som fikk 16 uker på topp. Like mange uker hadde megahiten «Despacito» av Luis Fonsi og Daddy Yankee med Justin Bieber på laget. Carey sendte sine gratulasjoner til Lil Nas X via Twitter, ifølge BBC.

Humpete vei

«Old Town Road»s vei til toppen av hitlistene har imidlertid ikke bare vært enkel. Billboard mente nemlig at låta ikke egentlig var en country-låt, og fjernet den derfor fra country-topplista.

Flere mente at det lå en rasistisk motivasjon bak å fjerne låta fra country-lista, noe Billboard har gått ut og benektet.

Oppstyret førte til at en «ekte» country-stjerne, nemlig Billy Ray Cyrus, kom Lil Nas X til unnsetning, ifølge The Guardian. Artisten bak «Achy Breaky Heart», også kjent som faren til Miley Cyrus, bidro nemlig med et eget vers på låta i en ny remiks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer