Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omstridt onani-kunstverk med innfelt portrett av Carola solgt for 16 000 kroner

Det er bare én liten hake.

SOLGT: Et 23 år gammelt bilde av sangerinna Carola Häggkvist fikk ny oppmerksomhet etter å ha funnet veien inn i et kontroversielt kunstverk tidligere i år. Nå er det solgt. Foto: Stella Pictures
SOLGT: Et 23 år gammelt bilde av sangerinna Carola Häggkvist fikk ny oppmerksomhet etter å ha funnet veien inn i et kontroversielt kunstverk tidligere i år. Nå er det solgt. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): I begynnelsen av november stormet det rundt den svenske kunstneren Olov Tegby-Frisk, etter at han brukte et portrett av den svenske artisten Carola Häggkvist i egen kunst.

Tegby-Frisks kunstverk forestiller en tatovert kvinne, som ser ut til å onanere framfor bildet av sangerinna, tatt av Karin Törnblom i 1991.

Det hele endte med at Törnblom gikk til sak mot kunstneren for brudd på opphavsrett, som igjen resulterte i at kunstverket ble fjernet fra museet det sto utstilt på.

Nå er det omstridte bildet solgt for 16 000 kroner på auksjon, skriver svenske Expressen.

Fra sangerinne til svartmaling Det var under en tv-sendt innsamlingsaksjon til veldedige formål at salget fant sted. Kjøperen må imidlertid leve uten det innfelte, 23 år gamle portrettet av Carola Häggkvist.

Det er nemlig fjernet fra bildet. Den tatoverte kvinnen stirrer i stedet på en kullsvart firkant.

Mannen bak kunstverket har tidligere uttalt at han håper den folkekjære artisten ikke har tatt seg nær av bildebråket.

- Jeg håper ikke hun har tatt det ille opp, det var aldri min mening. Dette var heller ment som en hyllest til henne. Jeg mener at det å onanere seg selv, er noe av det fineste man kan gjøre, sa han ifølge Expressen.

Carola Häggkvist har ikke kommentert saken.